Gå til hoved-indhold
Havne
Området er på ca. 15.000 kvadratmeter, og køberen får ret til at opføre 6.000 kvadratmeter boligbyggeri og 1.500 kvadratmeter erhvervsbyggeri på arealet. PR-foto
Havne
Havne

Hou Havn får en helt ny maritim bydel - havn udvides måske

Folk elsker at bo ved de danske havne. Nu får også Hou i Østjylland en ny bydel med 7.500 kvm bolig- og erhvervsbyggeri mellem lystbådehavnen og færgehavnen, og projektet er passende navngivet ”Færgebyen”. 

Af Troels lykke |

Odder Kommune har indgået en aftale med Færgebyen ApS om at udvikle et spændende område på havnen i Hou - se kort

Området er på ca. 15.000 kvadratmeter, og køberen får ret til at opføre 6.000 kvadratmeter boligbyggeri og 1.500 kvadratmeter erhvervsbyggeri på arealet. Handlen er betinget af, at byrådet godkender en lokalplan for hele området.

- Jeg er rigtig glad for, at der har været interesse for at bygge noget nyt og spændende på havnearealet i Hou. Projektet Færgebyen er det helt rette for Hou, fordi der bliver taget hensyn til den autentiske stemning, som er så dejlig ved Hou, og samtidig bliver der plads til at tænke helt nyt og anderledes, siger borgmester Uffe Jensen i en pressemeddelelse fra kommunen.

- Jeg hæfter mig også ved, at lokale aktører og borgere bliver inddraget i processen, og det, synes jeg, er nødvendigt for at få det helt rigtige projekt for Hou. Desuden tager udbudsmaterialet udgangspunkt i den helhedsplan, som Hou-borgerne aktivt har bidraget til, siger Uffe Jensen.

Enigt byråd bag Færgebyen

Det er et enigt byråd, der har valgt projektet "Færgebyen" blandt de to tilbud, der kom på havnearealet.

Færgebyen blev valgt, fordi det bedst opfylder de kriterier, som Odder Kommune opstillede for området. Det handler om at understøtte et godt havne- og byliv med en mangfoldig anvendelse og en stærk arkitektur.

Tanken er også, at Hou Havn skal udvikles som en destination for hele Odder Kommune og for turister.

Det har også været afgørende, at projektet sikrer et samspil med de eksisterende aktiviteter og virksomheder omkring havnen, herunder lystbådehavnen, Egmont Højskolen, Hou Maritime Idrætsefterskole og hele lokalsamfundet Hou.

Færgebyen ApS er en del af CBH koncernen, der igennem Domis har stor erfaring med ejendomsudvikling fra en lang række store projekter primært i Aarhus.

Selskabet er bl.a. kendt fra udviklingen af Aarhus Ø, hvor teamet har arbejdet meget med midlertidigt byliv, bl.a. i forbindelse med Ø-haven (Urban nyttehave) og Havbanen (rekreativt maritimt område).

Møde for alle om projektet

Udviklingen af Færgebyen er et samarbejde mellem køberen og tegnestue Flæks ud fra mottoet "mennesker før bygninger".

- Vi er stolte af, at byrådet i Odder Kommune har valgt os og vores projekt "Færgebyen". Vi glæder os til at fortælle mere om projektet og inddrage borgerne, og derfor inviterer vi til et offentlige møde, hvor hele byggeriet bliver præsenteret. Selv om vi ikke er en lokal virksomhed, så føler vi en stærk tilknytning til Odder Kommune, og vi har fulgt udvikling i Hou i mange år. Nu glæder vi os til for alvor at blive lokale og være med til at skabe de bedste rammer for et rekreativt liv i Hou, siger Nicolai Hommelhoff, der er medstifter og partner i Domis.

Projektet bliver præsenteret for alle interesserede den 19. november 2019 kl. 19.00 på Egmont Højskolen i Hou.

Samme aften vil der blive præsenteret en gruppe, som skal følge projektet og indgå i dialog og sparring med Færgebyen Aps om udviklingen. Odder Kommune koordinerer arbejdet og både interessenter og borgere er repræsenteret i gruppen.

Odder Byråd er blevet præsenteret for begge projektforslag forud for beslutningen, der blev truffet af et enigt byråd torsdag den 31. oktober på et lukket punkt på byrådsmødet.

Måske udvides havnen også

Det nye område kommer rent fysisk til at være der, hvor mange bådejere har deres både på land vinteren over. 

- Det er klart, at det område bliver reduceret, og der skal vi have en dialog i gang for at finde en løsning på det, siger Uffe Jensen, som derimod godt kan se for sig, at selve lystbådehavnen bliver udvidet.

Og det er måske godt, for det er en havn, hvor der lige nu ikke kan opdrives pladser til nye lystbåde i havnen, har minbaad.dk erfaret.

- Det vil vi gerne være med til som kommune, og det tror jeg også, det ender med, siger Uffe Jensen til TV 2 Østjylland

Hvordan hele projektet præcist lander med hensyn til havnebad, cafeer og lignende er endnu usikkert, da projektet fortsat er i et tidligt stadie.

content-loader
content-loader
content-loader