Gå til hoved-indhold
Udstyr
Droner fra SwellPro kan uden problemer lande og lette fra vandoverfladen. Foto: SwellPro Nordic.
Udstyr
SwellPro SplashDrone 3+ i case og med vandtæt controller. Foto: SwellPro Nordic.
Udstyr
Udstyr
Den kompakte sportsdrone, SwellPro SPRY. Foto: SwellPro Nordic.

Vandtætte droner fra SwellPro er designet til brug i nærheden af vand

Firmaet SwellPro Nordic producerer vandtætte droner, som kan bruges til både vandsport, fiskeri og redning af nødstedte med smart tilkoblingsfunktion. Dronerne kan lande og lette fra vandoverfladen, og med deres kraftige orange farve ses de nemt.

Af Maria Ravn Jürgensen |

Fjernstyrede droner kan optage det meste mellem himmel og jord. Kvaliteten af optagelserne er også markant forbedret igennem de seneste ti år.

Udfordringen har altid været flyvning i nærheden af vand, da droner ikke er vandtætte. Men det har firmaet Swellpro fundet en løsning på: Vandtætte droner.

30 minutters vandtæthed

Swellpro startede i 2013 med at udvikle vandtætte droner, da stifteren Eric Hu oplevede en drone crashe i vandet i Caribien. Det lagde grund for en af de største innovationer indenfor droner til almindelige forbrugere. 

Swellpro har siden udviklet to forskellige dronetyper, som kan bruges til stort set alle aktiviteter på og omkring vand.

Begge droner er IP67-certificeret, hvilket betyder, at de kan være under vand i op til 30 minutter. Desuden er begge droner i en orange farve, så de altid er synlige i luften, og når de flyder på vandet.

Vandtæt controller

SwellPro SPRY er navnet på den lille, kompakte sportsdrone. SwellPro-droner er flydende, så man blot kan smide dronen i vandet og starte flyvningen, og det samme når den skal lande igen. Da samles den blot op fra vandet.

Som den første producent i verden har SwellPro også en vandtæt controller til modellen SPRY. Da controlleren har en integreret skærm, skal du altså heller ikke risikere din telefon eller tablet for at optage video på vandet i fugleperspektiv.

Kraftfuld og stabil drone

Hele produktionen af vandtætte droner startede med modellen SwellPro SplashDrone.

En drone, der er stabil, da den vejer cirka to kilo, og selv i hårde vindstød ikke bliver slået ud af kurs. Den er samtidig båret af fire store kulfibervinger fastgjort på kraftfulde motorer, som sikrer opdrift. 

Dronen er desuden designet til, at man kan skifte tilbehøret efter behov. Det betyder, at man ikke 'kun' kan fastgøre et kamera, men også rednings- og fiskeudstyr.

Redningsudstyr kan tilkobles

SwellPro har udviklet flere systemer til redning på vand. På SplashDrone 3+ kan man endda tilkoble en redningsvest, som kan droppes til en nødstedt i vandet.

Droner kan også bruges til fiskeri. Med SwellPro SplashDrone 3+ kan man købe en decideret drop-funktion til den. Det betyder, at man kan spænde agnen på, flyve ud og finde fiskestimen, droppe agnen og flyve retur.

Begge SwellPro droner optager video i 4K med 30FPS, og optager billeder i minimum 12 MP. 

Dronerne koster mellem 7.495 kroner og 14.995 kroner. Forhandlerne af dronerne kan findes her.

I Danmark er SwellPro repræsenteret af Daniras A/S, der holder til i Karlslunde. Daniras varetager salg, service og reperationer. 

content-loader
content-loader
content-loader