Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads

Tre danske klubhold videre i Champions Leauge efter hård fight på Mallorca - KDY på podiet

KDY-holdet med skipper Henrik Jensen og gasterne Thomas Hartvig, Niels Gramkov og Henning Staugaard Lambertsen kom på podiet blandt de 27 hold. KDY-holdet fejrer i år 20 års jubilæum. De har blandt andet vundet DM sammen i matchrace. De tre danske hold er nu i finalen i Schweiz til august.

Af Troels lykke |

Blandt de 27 startende klubber fra i alt 16 nationer skulle besætningerne sikre sig en placering i top-7, hvis de vil være på startlinjen ved årets finale, der sejles i St. Mouritz til august.

Og det skete. KDY tog 3. plads, Kaløvig Cobras tog 5. plads mens Frederikshavn Sejlklub tog 7. plads. Dermed er de danske hold videre.

KDY vandt sidste sejlads

Minbaad.dk var i kontakt med KDYeren Henning Staugaard Lambertsen i dag. Han skrev søndag eftermiddag.

- Vi blev nummer 3 samlet, gyser til sidst med en 7. plads i næstsidste sejlads, som betød at vi skulle blive nummer 1 eller 2 i sidste sejlads for at komme på podiet. Vi vinder sidste sejlads og ender samlet nummer 3, forklarer Henning.

Om stævnet fortalte KDY-gasten Henning Staugaard Lambertsen i morges.

Det har været nogle fantastiske dage her på Mallorca til den første semi-finale i Sailing Champions League. 26 hold fra hele Europa deltager og det har været utroligt tætte og spændende sejladser.

Alle tre danske hold har været med til at præge sejladserne men der skal kæmpes for hver point og hver meter. Vores styrker at vi hele tiden kæmper videre og holder mulighederne åbne.

I går lørdag var vi to gange 1 meter fra at vinde sejladser, men fik også to sejladser hvor vi kæmpede os tilbage fra  sidste plads som nr. 7 til en førsteplads.

Det var kun muligt fordi vi sluttede af i springende vind fra land, som holder gamet åben til sidste meter. Vi går på vandet i dag søndag med samme holdning som de andre dage.

20 års jubilæum som hold

Vi gør hvad vi kan, ikke mere ikke mindre. Vi har 20 års jubilæum som gaster i år (Thomas Hartvig, Niels Gramkov og Jeppe Blak-Lundahl) Jeppe er ikke med her med sejler med i finale i stedet for mig.

Vi satte hold med lodtrækning. Skipper er Henrik Jensen, som vi har sejlet med i 3 år i liga, med placeringer i Danmark, som nr 3, 2 og 1 de sidste 3 år. Vejr og sejlerforhold er i øvrig på caribisk niveau med flot vand 25 grader og fin vind. 

Slutresultat fra Sailing Champions Leauge på Mallorca

content-loader
content-loader
content-loader