Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Kapsejlads

Unge matchracere Emil Kjær og Jeppe Borch tog sølv og bronze i Danish Open

Danish Open i matchrace er en stolt tradition i dansk sejlsport som i år er genopstået i Skovshoved gennem initiativ af unge ambitiøse matchracesejlere. En hollandsk sejler, der er nummer 9 på verdensranglisten, tog sejr i Grade 2-stævnet.

Af Troels lykke |

KDYs Match Race Center holdte i weekenden 6. – 8. september Danish Open 2019. Begivenheden er et Grade 2 matchrace stævne med ni besætninger fra ind- og udland.

Danish Open er en stolt tradition i dansk sejlsport som i år er genopstået i Skovshoved gennem initiativ af unge ambitiøse matchracesejlere, fortæller Karl Emil Neerup Jeppesen fra KDY. Han fortæller videre.

Vi i centeret håber at et stævne i denne kaliber kan genetablere interessen for dansk matchrace.

KDY har i år desuden afviklet tre Grade 5 stævner i KDY Match Cup og et Grade 3 stævne i form af Skovshoved Open som fungerede som Qualifier til weekendens Danish Open.

Seks DS37ere stadig i brug

Der blev sejlet i KDY’s seks ældre DS37 matchracere, både der er kendt for at være super til matchrace.

Åbningen af stævnet fredag bød på mellem til hård vind sent på dagen i den første del af Round Robin (alle mod alle, red.).

Lørdag fik sejlerne stabil mellem luft, og dommerkomiteen anført af Dansk Sejlunions direktør Christian Lerche fik afsluttet Round Robin og indledt semifinaler.

Søndagen kæmpede sejlerne med let luft hvor semifinaler og finaler afgjorde sæsonens største matchrace stævne.

Dansk sølv og bronze til unge håb

Ud af de 5 udenlandske og 4 danske besætninger blev vinderen Jelmer van Beek samt besætning fra Holland.

De ligger i skrivende stund nr. 9 på verdensranglisten i Open Matchrace. Anden og tredjepladsen gik til unge danske hold med hhv. Emil Kjær (ISAF Rank 44) og Jeppe Borch (ISAF Rank 33) ved roret.

Af besætningerne var fem af ni i top 100 på Open Matchrace verdensranglisten. Sejladserne blev dømt på vandet af internationale World Sailing opmænd ledt af Chief Umpire Lorenz Walch.

Holdet af umpires var henrykte over at Danish Open er tilbage på kalenderen, slutter Karl Emil Neerup Jeppesen.

content-loader
content-loader
content-loader