Gå til hoved-indhold
Tur
Trapez på en DS 37er ses sjældent, men Oure-sejlerne prøver det af. Fotos: Oure-sejlerne
Tur
Tur
Tur
Tur

Oure-sejlere hjemme efter Danmark rundt i sol, blæst og regn

I 11 dage har Sejlerne fra Oure været på togt rundt omkring i Danmark og anløbet forskellige havne og ligget for anker, bl.a. i Dyvig. Eleverne på tre DS 37ere var mellem 18 og 30 år. Afslutning var med natsejlads over langelandsbæltet til Lundeborg.

Af Troels lykke |

For hvert Oure sejlerhold, der gennemfører en Danmark rundt, sættes kursen for nye eventyr i danske og udenlandske havne.

At erobre verden og livet fra søsiden ligger i vores danske aner. Det skal genoplives og gentænkes, så vi igen kan fortælle historier fra havet med glød i øjnene, fortæller Oure til bådpressen.

Ovenstående er lykkes, i 11 dage har Sejlerne fra Oure været på togt rundt omkring i Danmark og anløbet forskellige havne og ligget for anker, bl.a. i Dyvig.

Regn, blæst og sol - her var sejlerne 

Eleverne fra Danmark Rundt har de sidste to uger lagt mange kurser rundt omkring i de danske farvande og oplevet naturen i mytiske momenter, hvor himmel og hav står i et, efterfulgt af solens stråler.

Samsø, Ballen – Tunø – Århus, Sejlsportsliga, Sejlsportcenteret, Kongebrogården, Dyvig, Sønderborg, Fåborg, Det Fynske øhav, Ærø, Ærøskøbing og Marstal, Vejrø, Karrebæksminde. Afslutning med natsejlads over langelandsbæltet til Lundeborg.

Selv om togtet, har været i det veslige og sydlige Danmark er det også udtryk for at vind og vejr har været i den høje ende af skalaen. Men det er også en læringssituation om at eleverne lære hvilken kurs man skal vælge.

Eleverne har fået glæden ved at sejle og blevet indført i sejlerlivet generelt,  selv om de har levet tæt på båden, kvinder som mænd, fra Danmark og ikke Danmark, fra 18 til 30 år, fra student, jurist, elektriker, sabbat år(fri år).

10. togt for Oure landet rundt

Selv om det var det 10. (X) togt, så har Danmark meget mere at byde på. Super havne og forskellige miljøer, og der er ingen af togterne som har været ens og det bliver de forhåbentligt heller ikke. Det er eventyret ved at sejle.

Sejlerne har været fordelt på 3 af Oure’s 37 fods DS Matchracere og været rundt i Danmark

150 elever har sejlet Danmark Rundt

Sejladslinjen ”Danmark Rundt” blev skabt for 4 år siden, og 150 elever er siden da blevet til sejlere og har oplevet sejlelivet på togter rundt omkring i Danmark.

Det har været en stor oplevelse for mange, og flere har den dag i dag købt egen båd. Endnu vigtigere, har alle fået et duelighedsbevis med i hånden og leksikoner omkring at tage ansvar for hinanden, besætningen og skibet.

Eleverne har fået mange færdigheder undervejs og kender nu Danmark fra søsiden. Den historiske betydning ved at have Kronborg om styrbord, krydret med myter og sagn fra Danmarkshistorien.

Navigation i snævert farvand

Eleverne har opnået færdigheder som ligger i at kunne navigere og udstikke kursen over Kattegat eller snævert farvand.  De har fået værktøjerne til at kunne sejle, og flere af eleverne fra tidligere togter har også sat kurs rundt om den blå planet.

Forberedelserne til togt XI begynder den 5. april 2020.

Se mere:

Facebook: Sejlerne fra Oure

Instagram: Sejlerne fra Oure

content-loader
content-loader
content-loader