Gå til hoved-indhold
De fem fiskere blev én efter én bjærget af en redningshelikopter. Arkivfoto: Troels LykkeKort Nyt
De fem fiskere blev én efter én bjærget af en redningshelikopter. Arkivfoto: Troels Lykke

Fem fiskere reddet i Nordsøen - to dage efter brød kutteren i brand

Besætningen var tilsyneladende overbevist om, at kutteren ville synke, da de forlod den fredag. Søndag udbrød dog brand ombord, og to måtte evakueres.

Af Sara Sulkjær |

Fem fiskere på Hvide Sande-kutteren RI 524 James Robert blev i weekenden ramt af flere uheld, der formåede at holde de lokale redningsmyndigheder fuldt beskæftigede.

Fredag kl. 12.15 udsendte de fem fiskere, hvoraf de fire er fra Polen, et mayday-opkald, da de vurderede, at deres kutter var ved at synke.

Kutteren sejlede videre 

Herefter satte en redningshelikopter kurs mod Nordsøen, hvor de fem besætningsmedlemmer alle blev bjærget og fløjet til Esbjerg Sygehus. 

Ingen var dog kommet alvorligt til skade, og meget tydede derfor på, at redningsaktionen kunne vinges af med succes.

Det viste sig ikke at være tilfældet. På Nordsøen, lidt syd for Hvide Sande, holdt kutteren sig fortsat oven vande, og Forsvarets Operationscenter måtte over weekenden udsende navigationsadvarsler til områdets sejlere: 

- Fiskekutteren, der blev evakueret fredag, drev efterfølgende frit i Nordsøen. Andre myndigheder og interessenter blev holdt orienteret, skriver centret selv i sin døgnrapport.

Strandet på Fanø 

Da civile søndag forsøgte at bjærge krabbefiskerskibet, gik det galt igen. Mens kursen var sat mod Esbjerg Havn sent søndag eftermiddag, udbrød brand ombord, og en helikopter, et redningsfartøj og to skibe fra Esvagt måtte komme kutteren til undsætning.

Her blev to af besætningsmedlemmerne reddet i land af redningsbåden og efterfølgende indlagt til observation for røgforgiftning. 

Det betød samtidig, at James Robert for anden gang på samme weekend blev efterladt på åbent vand.

Senere søndag udbrændte kutteren helt, og den ligger nu strandet på Fanø. 

Kilder: Dagbladet Ringkøbing-Skjern og Døgnrapporten

Kirketerp fortæller om sejlads med Hella Joof og andre kendte - tv-program i aften

Seks kendte sejler på 21 dage tværs over Atlanterhavet i 83 fods tidligere Whitbread-jordomsejler. Vi taler med nøgleperson om bord, Martin Kirketerp, der var med fra Gran Canaria til Antiqua. - Hella Joof var satme sjov, siger tidligere Volvo-sejler Kirketerp.

Afstemning

Skal du lave forbedringer på din båd denne vinter?

Nyhedsbrev

Deltag i konkurrencer og få de seneste nyheder direkte i indbakken

Sailing Aarhus vil lave maritim folkefest under Aarhus Festuge

2018 blev året, hvor sejlsporten i Aarhus fik sit store gennembrud. Sommerens succesfulde VM lagde fundamentet, og i de seneste seks måneder er der bygget på med nye, spændende initiativer. Et af de store events i støbeskeen er en maritim folkefest.

 

Links til andre sites