Gå til hoved-indhold
Redningsfolkene var efterfølgende i stand til at vende jollen. Foto: Marine Rescue Hervey BayKort Nyt
Redningsfolkene var efterfølgende i stand til at vende jollen. Foto: Marine Rescue Hervey Bay

Lær at svømme: Kvinde måtte efterlades ved kæntret Hobie Cat

En australsk kvinde måtte søndag klamre sig til en forulykket katamaran, da hun ikke var i stand til at svømme. Manden satte i stedet kursen mod land i svær sø.

Af Sara Sulkjær |

To sejlere i 50'erne kom søndag eftermiddag lokal tid i alvorlige problemer, da de kæntrede i deres Hobie Cat i Hervey Bay, Queensland

- Da de ikke kunne rejse deres fartøj, som blæste længere til havs, svømmede manden for at søge assistance og efterlod hans partner ved den kæntrede katamaran, forklarer Marine Rescue Hervey Bay på Facebook

Katamaran kunne være sunket 

Dermed var kvinden, der ikke kunne svømme, efterladt ved den kæntrede båd, der meget vel kunne have sat kursen mod havbunden, inden hjælpen nåede frem. Det vurderer den lokale politimand, Paul Bacon, ifølge ABC News

Så galt gik det heldigvis ikke for kvinden, der kan takke de lokale redningsmyndigheder samt hendes mand, der måtte svømme mellem en halv og en hel kilomet i vanskelige forhold for at kalde hjælp.

En hjælp, der bestod i det lokale, frivillige redningskorps, der få timer efter uheldet fandt en noget chokeret kvinde ved katamaranen. 

Kvinde opgiver sejlads

Efterfølgende kunne redningsstationen sammen med katamaranens ejer vende retur til båden. Med besvær lykkedes det at vende fartøjet og etablere et slæbetov, således at båden kunne trækkes til rampen i Gataker. 

Her skal der sandsynligvis ikke mange reparationer til, før den enkle katamaran igen kan sætte kursen mod det australske farvand.

Ture, der dog bliver uden den nødstedte kvinde ombord. I et Facebookopslag skriver hun, ifølge ABC News, at hendes "sejldage er ovre". 

Kilder: Marine Rescue Hervey Bay og ABC News

content-loader
content-loader
content-loader