Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Undervejs overnatter de fleste i ottemands-telte på land. Et par stykker bliver om bord og holder øje med skibet. Foto: Troels Lykke

Vikingeskibet Ladbydragen på vej Fyn Rundt

Vikingeskibet Ladbydragen står i dag ud på sit første store togt. Med afgang fra Kerteminde søndag morgen blev kursen sat mod Det Sydfynske Øhav. Kopien Ladbydragen blev over en fem-årig periode bygget foran Vikingemuseet og under stor folkelig festivitas søsat i maj 2016.

Af Troels lykke |

'Første anløb er i dag i Lundeborg. Derefter planlægges besøg i Rudkøbing mandag, Strynø tirsdag og Søby på Ærø onsdag, fortæller Fyns Amts Avis, Søsiden. (se fotos)

Hvis sejladsen forløber efter planen, vil Ladbydragen være tilbage i Kerteminde om 12 dage.

- Vi er et sejl- og roskib med alt, hvad det indebærer af forbehold for vejret. Vi satser på at sejle hele vejen rundt om Fyn, fortalte formand for Ladby Skibslaug, Gerhard Neppl, da Koøjet lørdag besøgte Ladbydragen, mens en snes ombordværende var i fuld gang med at klare grej og personlig oppakning til.

Undervejs rundt om Fyn følges Ladbydragen af et motoriseret lystfartøj.

- Hvis galt skulle være, har vi mulighed for at få en slæbetrosse om bord, forklarer Gerhard Neppl.

Ladbydragen er en tro kopi af det 1000 år gamle Ladbyskibet fundet i 1935 i en gravhøj nær Ladby ved Kerteminde Fjord. Det originale vikingeskib ligger fortsat i sin gravhøj og udgør som sådan hovedattraktionen på Vikingemuseet i Ladby.

Kopien Ladbydragen blev over en fem-årig periode bygget foran Vikingemuseet og under stor folkelig festivitas søsat i maj 2016.

Ladbydragen blev bygget af frivillige under faglig vejledning. Godt en snes aktive er i dag med i Ladby Skibslaug tilknyttet museet.

21 meter langt og vejer tre ton

Ladbydragens skrog er konstrureret af eg fra lokale skove. De øverste bord er ask og masten til det 65 kvm. store sejl er af nåletræ.

Vikingeskibet måler godt 21 meter, vejer omkring tre ton og medfører 900 kg ballast. Fremdrift er vind i sejlet og muskelkræfters træk i årerne.

Kilde. Fyns Amts Avis, Søsiden

 

content-loader
content-loader
content-loader