Gå til hoved-indhold
Havne
Snart bliver landets lystbådehavne igen fyld ud af glade sejlere. Foto: Sara Sulkjær

Så skal der arbejdes på båden - solrigt påskevejr - varmen kommer onsdag

Der er god grund til at finde arbejdshandsker eller redningsvest frem i påskedagene, hvor temperaturen igen bevæger sig opad. Tag desuden solcreme med i tasken, rådgiver TV 2.

Af Sara Sulkjær |

Mens nattefrost og kølige dagstemperaturer har præget vejrudsigterne de første dage i påskeugen, kan sejlerne se frem til langt varmere vejr onsdag.

Flere steder i landet vil termometeret ramme de 15 grader, mens solen vil stå højt på himlen. En cocktail, der kalder på aktivitet på landets havne.

Opvarmning fra Centraleuropa

Det er lunere strømme fra syd og sydøst, der er den direkte årsag til det varmere vejr i påskedagene:

- I foråret starter opvarmningen over Centraleuropa tidligere, end den gør i Rusland. Så en mere sydøstlig vindretning får efterhånden temperaturen til at stige frem mod påsken, forklarer DMI på deres nye hjemmeside.

Helt op til tyve grader er på menuen for de heldigste sejlere i weekenden, når båden enten skal i vandet eller have luftet sejlene i de 6-8 sekundmeter.

Husk solcremen

Selvom kalenderen endnu siger april, og shorts og t-shirts ligger bagerst i skabet, må solcremen frem fra gemmerne inden havne- eller sejlturen:

- I forårsmånederne og den tidlige sommer er ozonlaget faktisk relativt tykt, men grundet et højtryk nær Danmark vil ozonlaget i løbet af ugen bliver op til 30 procent tyndere end normalt, advarer TV 2.

Kilder: DMI og TV 2

Solrød Strand-familier søger opti-grej donation til cubansk sejlerskole

2 sejlerfamilier fra Solrød Strand lejede i vinter en stor katamaran i en måned Cuba. Et møde med en cubansk sejlskoler med unge opti-sejlere efterlod et stort indtryk, og nu samler familierne grej ind til de cubanske sejlere. Læs flot beretning og se fotos.

Afstemning

Hvor tit træner du din fysik?

Nyhedsbrev

Deltag i konkurrencer og få de seneste nyheder direkte i indbakken

Sejlsportsligaen skydes i gang under vandsportsfestivalen Lyn-X Open

Lørdag den 25. maj åbner Sejlsportsligaens sæson, og Lynæs Sejl- og Kajakklub inviterer til en masse aktiviteter på havnen, herunder kite-boarding, saunagus og forskellige opvisninger, mens 1. divisions-sejlerne kæmper om guldet ved årets første stævne i Sejlsportsligaen.

Links til andre sites