Gå til hoved-indhold
Tur
Malizia II er drevet af solpaneler og undervandsturbiner. Foto: TT.

16-årig svensk klimaaktivist krydser Atlanten i klimavenlig båd

Den blot 16-årige klimaaktivist, svenske Greta Thunberg, fortsætter kampen for klimaet. Hun krydser netop nu Atlanten, helt uden at frigive forurening, for at komme til FN's klimatopmøde til september. Hun er ombord på Malizia II, som er drevet af solpaneler og undervandsturbiner.

Af Maria Ravn Jürgensen |

Det er en hård sejlads der venter Thunberg, som ombord på kapsejladsbåden Malizia II skal sejle fra den britiske by Plymouth til New York, hvor det forventes at skib og besætning ankommer til om to uger.

Kaptajnen ombord er den tyske kapsejler, Boris Herrmann, som sammen med Pierre Casiraghi, søn af Prinsesse Caroline fra Moncao og sejlerentusiast, Greta Thunbergs far, Svante samt dokumentarfilmskaberen Nathan Grossman krydser atlanten med Greta.

Ingen udledning af kuldioxid

Målet for Atlanterhavskrydset er FN's klimatopmøde der afholdes den 23. september. Dette topmøde ville Greta Thunberg ikke flyve til, og hun blev derfor tilbudt at sejle med ombord på Malizia II, som er drevet af solcellepaneler og undervandsturbiner.

Båden er bygget til offshore-sejlads i ekstreme forhold, og derfor er det begrænset med komfort ombord. Enkeltkøjer, frysetørret og vakuumpakkede retter vil derfor blive en del af Greta's hverdag ude på det store ocean.

Efter deltagelsen i FN's topmøde planlægger Greta ikke forløbeligt at vende hjem til det Europæiske. Hun vil fortsætte med at deltage i demonstrationer, og planlægger derfor at fortsætte sin tur i Sydamerika med tog og bus.

Kilde: svt.se.

content-loader
content-loader
content-loader