Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Surferne surfede i vindstød af orkanstyrke og 10 meter høje bølger. Foto: Joerg Mitter / Red Bull Content Pool.
Kort Nyt
Kort Nyt

Verdens vildeste surfkonkurrence blev afgjort i 10 meter høje bølger

Tre år måtte otte af verdens bedste windsurfere vente på, at windsurfkonkurrencen Red Bull Storm Chase kunne afvikles. De ventede nemlig på den perfekte storm, som i denne uge ramte det nordligste Irland. I vindstød af orkanstyrke og med bølger på op til ti meter blev en vinder fundet i det ekstreme vejr.

Af Maria Ravn Jürgensen |

I denne uge ramte stormen 'Gareth' hen over De Britiske Øer, og det nød otte af verdens bedste windsurfere godt af, da den spektakulære windsurfkonkurrende Red Bull Storm Chase blev afviklet efter tre års ventetid. Det skriver tv2.dk.

Hårdeste vejr nogensinde

Det er første gang siden 2016, at konkurrencen bliver afholdt, da windsurferne ventede på den perfekte storm for at afholde konkurrencen, som fandt sted på Magheroarty Beach i det nordligste Irland.

Bølgerne målte ti meter og vinden var af orkanstyrke, og her skulle deltagerne konkurrere i disciplinen 'waveperformance'. Dommerne fløj i helikoptere henover surferne.

Vinderen blev den 28-årige australier Jaeger Stone:

- Det er fuldstændig vanvittigt. Det er uden tvivl det mest blæsende vejr, jeg nogensinde har surfet i, sagde Jaeger Stone.

Efter det 20 minutter lange heat kunne han løfte guldet, efter det der beskrives som den hårdeste afdeling af Red Bull Storm Chase nogensinde.

Kilde: tv2.dk

Frivillig bådfører på en RIB under America's Cup i New Zealand?

Kom tæt på begivenheden, når de foilende enkeltskrogsbåde, svæver over vandet i 2021 i Auckland. Royal New Zealand Yacht Squadron søger bådfører.

Afstemning

Skal du lave forbedringer på din båd denne vinter?

Nyhedsbrev

Deltag i konkurrencer og få de seneste nyheder direkte i indbakken

Kapløb søndag: Kl. 17.00 frigives 450 startnumre til Silverrudder

Går alt som ventet, bliver der kamp om pladserne, når tilmeldingen til 2019-udgaven af verdens største solosejlads åbner søndag kl. 17.00. Forhåbentlig er markedet ikke mættet for solosejladser, fortæller stævneleder Ole Ingemann i interview med minbaad.dk.

Links til andre sites