Gå til hoved-indhold
Tur
Afrika, dele af Sydamerika, som Venezuela, Honduras og Guatemala, men også Filipinerne i Stillehavet er med stor risiko at sejle, ifølge Cornell.

Lande du ikke skal sejle til - det er nu farligere at sejle ud i verden

Det siger en 79-årig langtursekspert, Jimmy Cornell fra Atlantic Rally for Cruisers, til Seilmagasinet.no, efter seneste røveri af seks nordmænd i Panama. Nogle lande skal man helt holde sig fra at sejle til.

Af Troels lykke |

79 år gamle Jimmy Cornell har sejlet jorden rundt tre gange siden 70erne, og har ikke selv været udsat for røveri eller overfald.  

– Da vi sejlede jorden rundt i 70erne var folk stort set selvforsynet med mad til de steder vi kom. Vi sejlede i en lille båd og forskellen i levestandarden var ikke så stor. Nu er den meget større og der er mere fattigdom, siger Jimmy Cornell til seilmagasinet.no.

Her skal du ikke sejle til

Mange områder i verden bør man helt udgå på grund af risiko for overfald og piratvirksomhed.

Det gælder store dele af Afrika, dele af Sydamerika, som Venezuela, Honduras og Guatemala, men også Fillippinerne i Stillehavet er med stor risiko at sejle, ifølge Cornell.

Han mener godt at man fortsat kan sejle gennem Panama-kanalen, selv om det er rapporteret om flere overfald i Panama i den senere tid.

Han slår fast at man skal tage sine forbehold og gå til marinaer og bruge lokal agent, når du fx skal gennem Panamakanalen.

- Det koster, men er en god investering. Colon ved indsejlingen til kanalen er en farlig by, siger han til det norske magasin.

Han slår dog også fast at det stadig er langt farligere at køre i bil, end at sejle ud i verden.

content-loader
content-loader
content-loader