Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Den nedsatte kaskoafgift er ikke slået igennem i de præmieopkrævninger, som forsikringsselskaberne har sendt ud her i årets begyndelse. Her ses Gerlach i en Drabant 24. Foto: Troels Lykke

Dansk Sejlunion: Regeringen bør lette kaskoafgiften med tilbagevirkende kraft

Dansk Sejlunion opfordrer regeringen til at lette af kaskoafgiften med tilbagevirkende kraft fra 1. januar 2019. "Det er ikke rimeligt, at bådejere skal betale fuld afgift på grund af en teknisk detalje i lovarbejdet," siger Christian Lerche, Dansk Sejlunion.

Af Troels Lykke |

Dansk Sejlunion har rettet henvendelse til Folketingets skatteudvalg.

Det sker, efter at mange bådejere her i januar har fået en uventet og ubehagelig overraskelse - den nedsatte kaskoafgift, der blev vedtaget som led i Finansloven for 2019, er nemlig ikke slået igennem i de præmieopkrævninger, som forsikringsselskaberne har sendt ud her i årets begyndelse.

Det fortæller Dansk Sejlunion til pressen.

Årsagen er den simple, at den lovændring, som nedjusterer afgiften fra 1,34 til 1,0 procent af bådens forsikringssum, først træder i kraft den 1. februar 2019. Så indtil udgangen af januar er afgiften teknisk set stadig 1,34 procent, hvilket således er den afgift, selskaberne opkræver.

"Det er ikke rimeligt, at bådejere skal betale fuld afgift på grund af en teknisk detalje i lovarbejdet," siger Dansk Sejlunions direktør, Christian Lerche, der som følge af sagen nu har sendt et brev til Folketingets skatteudvalg.

Stik imod hensigt
I brevet opfordrer han udvalget til at ændre lovændringens startdato fra 1. februar til 1. januar for dermed at imødekomme de mange bådejere, der bliver opkrævet forsikringspræmier i løbet af januar.

"Januar er formentlig den måned på året, hvor flest forsikringer forfalder til betaling. Som jeg ser det, må det være stik imod regeringens hensigt med at sænke afgiften, hvis det ender med, at en stor del af bådejerne alligevel ikke får glæde af afgiftslettelsen i 2019," fastslår Christian Lerche.

Stadig et håb
Dansk Sejlunion har fået flere henvendelser fra frustrerede bådejere, der har svært ved at se logikken i, at Folketinget afsætter penge til en afgiftslettelse, men ikke får lettelsen udmøntet i praksis fra årets begyndelse.

Lovforslaget er i øjeblikket på vej gennem Folketingets udvalgsarbejde. Så længe, loven ikke er endeligt vedtaget i folketingssalen, er der stadig et håb om, at datoen for ikrafttræden kan blive ændret til 1. januar - hvilket i givet fald vil sikre, at alle forsikrede bådejere får glæde af afgiftslettelsen fra og med 2019.

content-loader
content-loader
content-loader