Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Cockpittet er væk og istedet er der solpaneler på IMOCA 60eren, der i Vendee Globe primært sejles med selvstyrer. Fotos: Hugo Boss Racing
Kapsejlads
Kapsejlads

Solo-jordomsejler uden cockpit - Hugo Boss styres fra kahytten

Alex Thomson skulle have vundet Vendee Globe, men så faldt den ene foil af. For nogle uger siden præsenterede han en ny IMOCA 60er til solo-sejladsen 2020. Båden i kulfiber vejer kun 7,6 ton. Se båden foile helt vanvittigt hurtigt.

Af Troels lykke |

Den britiske solosejler Alex Thomson havde større foils i sidste Vendee Globe og skroget var lidt smallere. Noget andre IMOCA-sejlere fulgte efter siden.

Den nye 'Hugo Boss' minder om skrogformen på 'Charal', der var første båd i seneste generation af IMOCA 60ere,  designet af VPLP.

Dækket får et kraftigt negativt spring, blandt andet for at spare vægt.

Ingen cockpit men solpaneler

Men mest opsigtsvækkende med  'Hugo Boss', er at der ikke findes et cockpit. IMOCA 60eren har istedet en flad overbygning, der ikke skaber vindmodstand og som er dækket af solpaneler.

Samtidig dropper Thomson også de asymmetriske spilere, ser det ud til. Han vil sejle med fladere sejl, noget der kræver mindre trim og noget, der kan styres fra kahytten.

Vi udfordrer grænserne

Alex Thomson, der arbejder med nærmest et ubegrænset budget, forklarer.

- Det der os til et af de mest spændende hold i denne sport er at vi har modet til lede og komme først med nyt design, sagde han lige efter at båden var kommet i vandet.

- Vi er innovative, vi skubber til grænserne og er ikke bange for at gøre noget anderledes. Vi accepterer at vi ikke altid har ret, men vi er sandelig ikke bange for at udforske ting, som ikke er gjort tidligere, siger Hugo Boss.

100 designere, bådebyggere og andre har bygget båden med Alex Thomson Racing tekniske hold, leddet af designchef Pete Hobson og det franske designbureau VPLP. Båden blev bygget i Hampshire, England, tæt på Hugo Boss' base i Gosport.

Se båden foile vanvittigt hurtigt

Hugo Boss-holdet

content-loader
content-loader
content-loader