Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Theis Palm, th., står her med sine gaster fra Jyllinge: Kenneth Müller, Steen Petersen og Erik Andreasen. Foto: BB 10-meter klub
Kapsejlads
Vi har desværre ikke fotos fra vandet i år, men her ses en BB 10-meter fra sidste år.
Kapsejlads
Lørdag var der meget luft i Helsingør, her blev der kun sejlet to sejladser, hvorefter baneleder Jon Møgelhøj fra Skovshoved Sejlklub sendte bådene i havn.
Kapsejlads
Arkivfoto fra DM i H-båd i Lemvig 2018.

Landets smukkeste klassebåd, BB 10-meter, har holdt DM - Theis Palm vandt igen

Theis Palm gjorde rent bord ved DM i BB 10-meter i Helsingør i weekenden, hvor 17 både stillede op. Det var 30. DM-guld i alt for den 59-årige North Sails-sejlmager, der også har DM-sejre i H-båd, Soling, Yngling og L23.

Af Troels lykke |

Årets danmarksmester blev Theis Palm og besætning Kenneth Müller, Erik Andreasen og Steen Petersen fra Jyllinge Sejlklub.

Holdet leverede ikke mindre end 6 førstepladser, da der blev sejlet over tre dage. 

Det var Theis Palms 6. DM guld i BB 10-meteren. Og hans 30. DM i alt, fordelt på flere klasser, som også tæller H-båd, Yngling, Soling og L23.

30. DM-guld i klassebåde

- Det var et godt DM, arrangeret af Helsingør Sejlklub og stævneleder Kent Kristensen, og med seks DM-guld i klassen har vi nu lige så mange sejre, som Bjarne Venø Petersen, og så var det mit 30. DM-guld, men jeg har også sejlet kapsejlads siden 1976, siger 59-årige Theis Palm, der sejler i en BB 10-meter fra 2013, bygget hos Vejle Yacht Service.

Bjarne Venø Petersen fra Skælskør, der har Drage-sejler Lars Jensen som rorsmand, tog sølv, mens Ulrik Larsen fra Hvidovre fik bronze i et felt på 17 BB 10-metere.

OL-sejlere på 14. plads

Et felt, der også talte OL-sejlerne og Soling-verdensmstrene Jens Bojsen-Møller og Bjørn Westergaard med i feltet, hvor de sejlede i deres 20 år gamle OL-sejlertøj i rødt og hvidt. De tog en samlet 14. plads.

Lørdag var der meget vind og der nåede at knække et par bomme, førend baneleder Jon Møgelhøj sendte bådene ind, da det i en periode på mere end 10 minutter havde blæst mere end 12 m/sek.

- Banelederen gjorde et godt stykke arbejde, det blæste også meget i lørdags, vi nåede at logge 12 knob med spiler, forklarer Theis Palm til minbaad.dk.

Præmier til alle

BB 10-M klubben havde sørget for at alle fik præmier med hjem fra DM. Søndag blev sejlet tre sejladser i forholdsvis let vind, fortæller BB 10-meter klubben på facebook.

Aphrodite 101 klassen holdt også DM i Helsingør i samme weekend. Hos 101’erne vandt Kasper Bonnevie fra Rungsted i et felt med seks både. Læs om 101-DM i Helsingør her

content-loader
content-loader
content-loader