Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
LM23'eren er nu tilbage i vante omgivelser i Kolding Sejlklub. Foto: Kolding Sejlklub / Facebook

Dommerbåd stjålet fra Kolding Sejlklub - fundet på ti timer via Facebook

Den jyske sejlklubs LM 23-dommerbåd forsvandt sporløst fra havneområdet. Et simpelt Facebookopslag ledte på et halvt døgn klubben til båden, der befandt sig på Nordfyn.

 

Af Sara Sulkjær |

"Hjælp med eftersøgning!!"

Så klar var opfordringen fra Kolding Sejlklub, da foreningen onsdag den 17. juli klokken 11.14 valgte at efterlyse dommerbåden Bøjen på deres Facebookside.

Set af havnefoged

Ti timer og 175 delinger senere var der bid. I Faldsled Havn på Sydfyn havde den lokale havnefoged spottet en LM23, der matchede den eftersøgte på en prik.

I et par uger havde dommerbåden ligget i havnen - uden at betale leje, hvorfor personalet løbende holdt et ekstra skarpt øje med fartøjet.

- Bøjen er fundet i Falsled Havn. Parkeret og forladt. Tusind tak til alle jer, der holdt udkig og delte opslaget. Det var uhyre effektivt. Nu mangler vi bare at få fat i nakken på tyveknægtene, men det må politiet tage sig af, kunne sejlklubben således skrive ti timer senere, klokken 21.43.

Hjælpsomme sejlere

At Facebook, der ofte kritiseres for sit urelevante og tidsopslugende indhold, blev det afgørende led i eftersøgningen undrer ikke sejlklubbens formand, Arndt Nørgaard.

- Sejlerfolket er enormt opmærksomme og hjælpsomme, så vi tænkte, at en efterlysning på Facebook ville være meget effektiv, fortæller han til JydskeVestkysten.

Kilde: JydskeVestkysten

content-loader
content-loader
content-loader