Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
To gange er Carolijn Brouwer kåret til Årets Sejler. Foto: Volvo Ocean Race

America's Cup: Brouwer vil være første kvindelige styrmand på en challenger-båd

Det hollandske Dutchteam stiller sandsynligvis op med OL- og Volvo-sejler Carolijn Brouwer ved roret til den 36. America's Cup. De nydesignede AC75'ere har endnu ikke været på vandet.

Af Sara Sulkjær |

Tre olympiader og lige så mange jordomsejlinger med Volvo Ocean Race, hvor det sågar lykkedes at komme først over linjen med Dong Feng i den seneste udgave.

45-årige Carolijn Brouwer fra Holland har opnået mere, end de fleste sejlere tør drømme om. Alligevel er det ikke nok for hollænderen, der nu satser alt på at stå ved roret i den kommende America's Cup. 

Går alt efter planen vil Brouwer dermed blive den første kvinde ved roret på én af de såkaldte challenger-både, der skal forsøge at fravriste trofæet fra den tidligere Cup-vinder, i dette tilfælde kiwierne på Emirates Team New Zealand.

Kan konkurrere med herrerne

Efter at have kæmpet i lynhurtige katamaraner i den 35. udgave af Cup'en, vender sejlerne i den kommende sejlads tilbage til de kendte kølbåde, der som tilfældet var med AC45'erne ligeledes bliver på foils.

En udfordring, der kan vise sig at blive en fordel for den A-Cat-sejlende Brouwer:

- Der er ikke nogen pointe i at sætte mig i stævnen eller i masten. Min værdi ligger i at trimme og styre. Det er et område, hvorpå jeg ved, jeg kan konkurrere med mange meget erfarne, kyndige fyre, fortæller hun til americascup.com. 

På de 75 fod lange kølbåde er der dog brug for massive kræfter for at kunne trimme de enorme sejl. Derfor var der kun én vej for Brouwer i America's Cup: En placering ved roret.

Sejlere venter på AC75'erne

Hollænderen har nu to år til endegyldigt at sikre sig pladsen på teamet, hvortil hun blev hentet af skipper Simeon Tienpont. I starten af 2021 indledes udfordrernes Prada Cup, hvor vinderen får lov at deltage i den endelige dyst mod kiwierne om America's Cup-trofæet.

Inden sejladserne skydes i gang, venter dog fortsat et store arbejde for de syv deltagende teams. Blandt andet er de nye AC75'ere endnu ikke søsat:

- Vi har set de mindre testbåde på vandet for at varme op, men at have 75-fods-bådene i rigtig skala bliver et stort step op for alle holdene, understreger Ben Ainslie, skipper på INEOS Team UK.

Foruden forsvarerne fra Emirates Team New Zealand stiller Brouwers Dutchsail-team op samt Luna Rossa Challenge, American Magic, INEOS Team UK, Malta Altus Challenge og Stars and Stripes Team USA.

Kilde: America's Cup

content-loader
content-loader
content-loader