Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Den nye redningsbåd er både hurtigere og lettere. Foto: Tuco Marine.

Tuco Marine lancerer ProZero 7,5 m redningsfartøj i kulfiber

Tuco Marine Group har føjet et nyt medlem til ProZero-serien af kulfiber-arbejdsbåde, en ProZero 7,5 meter SOLAS FRC MrK 3. Redningsbåden er en letvægtskonstruktion, og er både hurtigere og kan dække et større område over længere tid end dens forgængere.

Af Maria Ravn Jürgensen |

Den nye ProZero FRC demonstrerer Tuco Marine Groups dedikation til letvægtskonstruktion og avanceret materialeteknologi.

Kombinationen af fleksibel letvægtskonstruktion og fuldstændig opfyldelse af SOLAS-kravene resulterer i en båd, der går ud over de eksisterende standarder og giver en række fordele for slutbrugerne.

Gennemtestet redningsbåd

Tuco Marine Group har netop lanceret SOLAS-kompatible ProZero Mrk 3 Fast Rescue Craft som en del af den kulfiberbaserede ProZero-serie. Den lette kulfiberkonstruktion øger driftskapaciteten, hvilket betyder, at redningsfartøjet kan reagere hurtigere og dække et større område over længere perioder.

Den nye FRC er et tredje-generationsdesign bygget op omkring den allerede velprøvede 7,5 meter ProZero FRC. De to første både fra 7,5 meter FRC-designet blev udviklet og gennemtestet under ProZero-uddviklingsprojektet, hvortil Tuco modtog finaniering under Horizon2020 SME Instrument-programmet.

Dette udviklingsprojekt sluttede i 2018, men Tuco Marine har fortsat med at forfine og implementere projektresultaterne i ProZero-serien. Den tredje generation af FRC-designet repræsenterer det hidtil højeste udviklingsniveau.

Forbedret sikkerhed

Kulfibermaterialeteknologien sikrer ultrahøj styrke og holdbarhed sammen med en meget lav strukturvægt.

Det nye design har et meget stort dæksareal for et fartøj i denne klasse, der kan rumme store mængder nyttelast eller op til 16 personer, og en ny fenderkonfiguration er blevet tilføjet for at forbedre sikkerheden under personoverførsel via bådens stævn.

FRC'er søsættes typisk fra moderskibe, hvor det er afgørende at have et præcist balanceret og let betjeneligt løftesystem. Den nye tredje-generations ProZero FRC leveres med et enkeltpunkts-løftesystem efter ejerens valg.

FRC'en udstyres som standard med en enkelt waterjet, men dobbeltinstallationer er tilgængelige og kan monteres ved forespørgsel.

Talrige muligheder

Tuco planlægger at følge op på den nye 7,5 meter FRC med både mindre og større søskende. I den nærmeste fremtid er planlagt versioner på 6,5 og 8,5 meter.

Med ProZero-serien tilbyder Tuco Marine Gorup brugerspecifikke designs. Alt er bygget i nøje overensstemmelse med specifikke kundekrav, og klienter kan vælge mellem talrige muligheder hvad angår eksempelvis styrehus, styrekonsol-layout og meget mere.

ProZero-fartøjerne er desuden tilgængelige i forskellige længder og bredder baseret på en række gennemtestede og standardiserede skrogdesigns.

Skræddersyet efter behov

Tucos grundlæggende ambition er at tilbyde ProZero-fartøjer, der overgår de nuværende markedsstandarder med hensyn til både ydeevne, pålidelighed og brugervenlighed. Firmaet stræber ligedes efter at være markedsledede leverandører af de letteste, mest holdbare og mest pålidelige FRC'er.

For at opnå den bedste balance mellem designtilpasning og leveringstid har Tuco arrangeret hele design- og byggeprocessen omkring et modulbaseret system. Med den modulære metode er det muligt at foretage tilpasninger hurtigt, nemt og billigt.

- Det modulbaserede design gør det muligt for os at tilbyde kunderne en relativ kort leveringstid sammenlignet med markedsgennemsnittet, samtidig med at de får et produkt, der er skræddersyet til deres specifikke behov. Modularitet gør det nemt at opretholde den meget høje standard for kvalitet og pålidelighed, vi stræber efter, siger administrerende direktør i Tuco, Jonas Pedersen.

content-loader
content-loader
content-loader