Gå til hoved-indhold
Udstyr
Udstyr

Opdatering fra Raymarine skal effektivisere sejlads på kryds

Amerikansk storby er inspiration til navnet på den nyeste opdatering til Raymarine multifunktionsskærme. LightHouse Annapolis 3.9 kommer med nye funktioner, som gør det nemmere at styre båden optimalt på kryds.

Af Maria Ravn Jürgensen |

Kystbyen Annapolis, der holder store maritime traditioner i hævd og er hjemsted for tusindvis af sejlere, har tiltrukket generationer af sejlere, motorbådsejere og fiskere som en magnet. Byen er inspirationen bag navnet på Raymarines seneste opdatering af operativsystemet LightHouse.

Fra LightHouse Version 3.9 vælger Raymarine at bruge alfabetiske navne til opdateringer af Lighthouse, der hylder store rejsemål til både i hele verden. Den nye version hedder altså Lighthouse Annapolis 3.9, og kommer med spændende nye funktioner til Raymarine multifunktionsskærme.

I lighed med alle Raymarine opdateringer af Lighthouse kan opdateringer downloades gratis og nemt her.

Effektiv sejlads

Blandt de nye navigationsfunktioner til sejlerne er blandt andet online laylinedisplay. Skærmen vil vise dynamiske laylinjer på navigationssøkortet for at gøre sejladsen mod vinden så effektiv som muligt.

I opdateringen kommer også polære præstationsdata, hvor brugeren kan vælge mærke og bådmodel for at få de optimerede laylinjer til den specifikke båd.

Opdateringen kommer med ClearCruise Augmented Reality til termiske kameraer. Det betyder, at FLIR M132 og M232 termiske kameraer viser nyttige identifikationsoplysninger til navigationshjælpemidler, både om natten og dagen.

Smart hydrografisk søkort

Med RealBathy kontourkortlægning er det nu muligt at opbygge detaljerede realtidshydrografiske søkort. Ved brug af data fra Axioms GPS og sonar tegner RealBathy detaljerede dybdekonturer i ethvert vandområde.

RealBathy kræver ikke noget kortkøb eller abonnement, blot at du søsætter din båd i et hvilket som helst vandområde, indsætter hukommelseskort med fri plads og begynder at lave et kort.

LightHouse 3.9 Annapolis undersøtter nu også intuitiv klem-for-at-zoome trykfølsom skærmstyring såvel som tryk-og-træk for områdeskift. Det gør det nu endnu nemmere at betjene skærmen.

Med det nye Command Link Plus bliver det nu nemmere at overvåge dine Yamaha-motorer, som kan overvåge op til fire motorer, tanke og batterier direkte på multifunktionsskærmen.

content-loader
content-loader
content-loader