Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Selvom sommerens VM resultatmæssigt ikke blev en dansk succes, får selve afholdelsen af mesterskabet en guldmedalje. Foto: Sara Sulkjær

VM i Aarhus får international ros i ny rapport

I en evaluering af sommerens mesterskab sendes flotte ord i retning af arrangørerne og Aarhus for et vellykket arrangement. Fokus på bæredygtighed, en stor folkefest og involvering af hele byen gjorde mesterskabet til en succes og en gamechanger for fremtidige events.

Af Sara Sulkjær |

En evalueringsrapport fra det internationale analyseinstitut Sportcal giver topkarakter til VM i Sejlsport 2018. Især involveringen af byens institutioner, fokus på bæredygtighed samt gæster uden tilknytning til sejlsportsmiljøerne trækker karakteren op. 

Gode tilbagemeldinger, der glæder rådmand for Kultur og Borgerservice i Aarhus, Rabih Azad-Ahmad:

- Jeg er både glad og superstolt på hele byens vegne. Det er et kæmpe skulderklap til Aarhus, at vi modtager så god en evaluering, fortæller han i en pressemeddelelse.

Det mest succesfulde VM

Ambitionerne fra Aarhus' side har bestemt ikke fejlet noget undervejs. Selvom verdensmesterskaberne i sejlsport generelt ikke mødes af en overvældende bevågenhed hverken fra publikums eller mediernes side, turde værtsbyen drømme stort: 

- Da vi gik ind i projektet, var det vores mål at skabe en event, som ville blive en gamechanger for sejlsporten, og det lykkedes fuldt ud. Vores strategi for VM i sejlads virkede, og vi har gjort os mange erfaringer, som vi kan bruge fremadrettet, siger Rabih Azad-Ahmad.

Heller ikke præsident i det internationale sejlforbund, World Sailing, Kim Andersen, er bange for at bruge store ord om sommerens mesterskab: 

- Hempel Sailing World Championships Aarhus 2018 var det mest succesfulde VM i sejlsport nogensinde, erklærer den danske præsident.

Bæredygtighed inspirerer

Et nyt internationalt sejlsportscenter, en perlerække af aktiviteter for hele familien og 400.000 gæster skabte en levende og festlig ramme for mesterskabet, der samtidig udgjorde kampen om udtagelsen af sejlere til OL i Tokyo.

Det er dog den klare agenda omkring bæredygtighed, som præsidenten for den Internationale Olympiske Komite, Thomas Bach, er særligt begejstret for: 

- Jeg synes, at det er bemærkelsesværdigt, at World Sailing, Aarhus og Danmark har opbygget programmet omkring bæredygtighed. Det er benchmarket for lignende arrangementer i fremtiden, siger IOC-Præsidenten.

Den fulde rapport fra SPORTCAL kan downloades her.
 

content-loader
content-loader
content-loader