Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Det københavnske redningsmandskab nåede ikke frem til ulykken på Køge Bugt i tide. Foto: DSRS København / Facebook

Frivillige reddere kom for sent til drukneulykke - kunne ikke åbne sluse

75 minutter brugte Dansk Søredningsselskabs mandskab i København på at komme igennem den lokale sluse. Da porten blev åbnet, var den sidste nødstedte sejler lokaliseret. To druknede.

Af Sara Sulkjær |

En frustrerende tur.

Således beskriver de frivillige reddere i København aktionen onsdag aften, hvor det nationale redningscenter, JRCC, tog kontakt til stationen, efter at en speedbåd med fire personer ombord var kæntret ud for Avedøre Holme i Køge Bugt.

Sikker og hurtig vej

Med kraftig regn, torden og hård blæst stod det hurtigt klart, at ikke blot de nødstedte skulle være i fokus denne aften. Også reddernes egen sikkerhed måtte nøjes overvejes. 

Derfor beslutter mandskabet at sejle gennem Købenshavns Havn med den tilhørende sluse.

- Vi vurderer, at det er den hurtigste og sikreste vej til ulykken, da vi kun kan sejle langsomt udenom på grund af ringe sigtbarhed, og vi kan observere kraftig torden over Øresund, skriver Dansk Søredningsselskab på sin hjemmeside.

For sent

En beslutning, der får uventede konsekvenser for aktionen. Da redderne når slusen, er proceduren for åbningen ændret, således at mandskabet ikke er i stand til at komme igennem på egen hånd. 

Heller ikke Københavns Politi er i stand til at sætte slusen i drift. Først, da havnefogeden 75 minutter senere åbner porten, kan redningsbåden sejle igennem.

Da er det for sent. I samme øjeblik modtager de frivillige redningsmænd beskeden om, at den sidste sejler er fundet i vandet. 

- Desværre var det en trist ulykke med fatal udgang for to personer, slutter redningsselskabet. 

Kilde: Dansk Søredningsselskab

content-loader
content-loader
content-loader