Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Der er blandt andet fine muligheder for kitesurfing i Vordingborg. Foto: Vordingborg Kommune

Ny analyse: Vordingborg har de bedste muligheder for vandsport

En netop offentliggjort rapport fra Dansk Idrætsforbund om outdooridræt viser, at de bedste rammer for at dyrke vandsport findes i Vordingborg Kommune. Med projekt "Blå Eventyr" vil kommunen sætte yderligere fokus på livet ved havet.

Af Sara Sulkjær |

Danmarks længste kyststrækning på hele 385 km ligger i Vordingborg Kommune. En lang strækning, som kommunen formår at udnytte, slår en ny analyse fra Danmarks Idrætsforbund fast.

I analysen, der kortlægger mulighederne for at dyrke idræt i naturen i landets 98 kommuner, placerer Vordingborg sig på førstepladsen over kommuner, der kan tilbyde de bedste rammer og muligheder for at udøve vandsportsaktiviteter som blandt andet sejlads, kajakpolo, stand up paddle, kitesurfing, snorkel og dykning. 

Stor indsats bag

Det er noget, der glæder formand for udvalget for kultur, idræt og fritid i kommunen, Thorbjørn Kolbo:

- Vi har lagt en stor indsats i at sætte Vordingborg Kommune på danmarkskortet som en førende kommune indenfor vandsport, natur og kyst. Derfor er vi også super glade og stolte over, at vi er blevet udråbt til den kommune i Danmark, der har de stærkeste tilbud og muligheder for at dyrke outdooridræt, understreger han i en pressemeddelelse og fortsætter:

- Det er også med til at tydeliggøre, at vi er et sted, som folk med interesse for natur og vand vælger at besøge, når de enten skal dyrke deres sport eller planlægge deres næste rejsemål.

Kommuner skal formidle bedre

Kommunen er ikke kommet sovende til den flotte placering. I stedet arbejdes der løbende på at udvikle outdoor-sportens muligheder, herunder også de maritime tilbud:

- For eksempel har vi med lanceringen af ”Blå Eventyr” taget et aktivt valg om at sætte fokus på livet i, over og under vandet, samt at flest muligt skal have mulighed for at bruge de mange muligheder, vi har at tilbyde, forklarer Kolbo.

Udover at analysen undersøger idrætten i naturen, peger den udarbejdede rapport ligeledes på, at de fleste kommuner kan være bedre til at formidle og gøre outdooridrætten synlig, blandt andet på kommunernes egne hjemmesider.

content-loader
content-loader
content-loader