Gå til hoved-indhold
Lystfiskeri
Lystfiskeri

Kæmpe tun boltrer sig i Øresund - kan spottes nær Helsingør

Ikke siden 1960'erne har så mange større tun befundet sig i Øresund. Det er strafbart at fange fiskene i danske farvande, men sejlere har mulighed for at spotte tunene fra indsnævringen mellem Helsingør og Helsingborg og op til Hornbæk Plantage.

Af Sara Sulkjær |

"Neeej, så I det? Så I det?"

Imponerede naturelskere kunne på ingen måde skjule deres begejstring, da de i starten af oktober var med Øresundsakvariet på havfuglesafari - se blot videoen øverst i artiklen.

- Virkelig utroligt

Det var nemlig ikke kun havfugle, selskabet fik besøg af undervejs. Også flere store tun kiggede forbi Øresund denne oktoberdag. 

Et langt fra ukendt fænonem i disse uger, hvor flere større tun på mellem 200 og 400 kilo springer om kap på sundet.

- Det er 55 år siden, at vi har set noget lignende. Men i de sidste tre år har bestanden bygget sig selv op, og i år kulminerer det. Det er virkelig utroligt, forklarer museumschef ved Øresundsakvariet, Jesper Peder Jeppesen, til TV 2.

Mellem 100 og 500 tun

Med mellem 100 og 500 af de enorme tun i farvandet kan flere inkarnerede fiskere uden tvivl mærke en kriblen i fingrene.

Da Danmark hverken har erhvervs- eller lystfiskerkvote til at fange denne fiskeart, er det dog strafbart at sætte en krog i tunene. 

I stedet må danskerne nøjes med at nyde synet af de imponerende dyr, hvilket bedst sker fra indsnævringen mellem Helsingør og Helsingborg og op til Hornbæk Plantage.

Kilde: TV 2

content-loader
content-loader
content-loader