Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Sådan så det ud i går eftermiddags i Svendborg Sund, hvor Black Marlin havde travlt. Fotos: Claus Nicolajsen
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads

Trimaran Black Marlin først i mål i Silverrudder efter 15 timer og 1 minut - følg både på TracTrac

Lørdag morgen ved 5. tiden kom bådebygger Jan Andersen i mål efter at have håndstyret trimaranen på det meste af turen. Han nåede gennem Lillebælt i aftes i neutral strøm. Her fik han også noget at spise. Store kæmper mod Svendborg. Spækhugger knækkede mast.

Af Troels lykke |

Jan Andersen kom atter først i solo-sejladsen Silverrudder. Det skete i sin 31 fods Black Magic. En let, 8 meter bred trimaran i kulfiber.

Målet var at sejle på 15 timer rundt om Fyn. Tiden lød på 15 timer og 1 minut, oplyser stævneleder Ole Ingemann til minbaad.dk, her til morgen.

- Jan fortalte os på kajen i morges, at han har håndstyret sin båd, det meste af vejen og han havde neutral strøm i Lillebælt, hvor han også nåede at få lidt at spise, der var ikke meget vind i Lillebælt, men nok til at sejle gennem, og efter Lillebælt og ned mod Svendborg gik det stærkt med tocifrede tal på loggen, det kan Jan godt li, forklarer Ole Ingemann.

Jan Andersen slår dermed rekorden fra sidste år, sat af Henrik Bøje i en Dragonfly, her lød tiden i 2018 på 15 timer og 13 minutter.

Spækhugger knækkede masten  27 både udgået

Om sejladsen siger Ole Ingemann

- Det har været et fint sejlervejr hele natten, men også blæst 10 m/sek. på Nordfyn, en enkelt båd har mistet masten, det var en Spækhugger, det skete ved Nordfyn ved 19.30 tiden, men sejleren har det fint. I alt er 27 udgået indtil videre (ud af 317 startende, red.) Første kølbåd ligger her til morgen kl. 6.25 ved Helnæs. Feltet ligger utroligt samlet og det bliver et flot syn, når de fleste både går i mål i dag i dagslys ved Christiansminde. Desværre vender strømmen i Svendborg Sund sent eftermiddag, så mange får modstrøm gennem sundet.

Følg bådene på TracTrac

Få løbende opdateringer her: www.facebook.com/silverrudder/

content-loader
content-loader
content-loader