Gå til hoved-indhold
Tur
Wallenberg sejlede i 52 år som redningsbåd i Østersøen. Foto: Havana.dk

Familien Beha sejler mod nord på TV 2 i aften

Mandag kl. 20.00 har de folkekære sejlere premiere på deres seneste serie, Kurs mod nord. Turen går til Svalbard i familiens nyindkøbte redningsbåd fra 1951.

 

Af Sara Sulkjær |

Efter en længere pause er den populære sejlerfamilie atter tilbage på TV-skærmen. Det sker mandag den 22. april i bedste sendetid, hvor TV 2 blænder op for den nye programserie 'Kurs mod nord'. 

En serie, der - ikke overraskende - bringer sejlerne mod de nordlige farvande og Svalbard, en norsk øgruppe i Nordishavet.

Kompliceret sejlads

Her er temperaturerne i bund, og badetøjet, som ellers var fast inventar på familiens jordomsejling, skiftet ud med varme handsker og huer. 

Kort sagt er kursen sat mod anderledes sejlads og nye udfordringer, forklarer familiefar, Mikkel Beha:

- Det er på mange måder mere kompliceret at sejle på de kanter, end det er at sejle i 30 grader ved ækvator. Hvis skibet synker, eller du falder i vandet, har du meget kort tid til at blive fundet i live igen, understreger han overfor TV 2.

Syv måneders klargøring

Ikke kun selve sejladsens karakter har skiftet klæder. Også fartøjet, der danner rammerne for eventyret, er nyt. Inden afgang skrev familien under på købet af et ældre, svensk stålskib, Wallenberg, der tidligere havde gjort sig som redningsbåd. 

En båd, der senere viste sig at rumme på flere knap så behagelige overraskelser. Syv måneder tilbragte Mikkel Beha i arbejdshandsker, inden fortøjningerne kunne kastes:

- Wallenberg er virkelig et dårligt køb på mange måder. Vi kunne have købt meget mere fornuftigt ved at investere i et nyere skib med vedligeholdelsesprogram, fortæller sejleren, der blandt andet måtte skifte flere bundplader.

Følg Wallenberg og Beha-familien på TV 2 mandag aften kl. 20.00.

Kilde: TV 2

content-loader
content-loader
content-loader