Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Produktionen af optimistjoller i Faaborg rækker helt tilbage til midten af 1960'erne, hvor Henning Wind - bronzemedaljevinder ved OL i 1964 - begyndte at bygge de små joller i Faaborg.

Winner Optimist ser på muligheder for udvikling

Winner Optimist, der producerer cirka 500 optimistjoller årligt, ryster lige nu posen.

Af Troels Lykke |

Faaborg-virksomheden, der producerer og sælger optimistjoller til hele verden, er i gang med et udviklingsprojekt, der kan komme til at sætte rammerne for de kommende år.

For skal Faaborg-virksomheden Winner Optimist fortsætte som hidtil med en rolig og stabil forretning, der er rentabel uden at skabe sensationer på bundlinjen.

Eller skal virksomheden, der i dag udelukkende producerer optimistjoller, kæmpe for at få en endnu større markedsandel på optimisterne.

Eller skal den også satse på at udvide produktporteføljen og tage andre og større jolletyper på programmet?

Sådan skriver fyens.dk

Andre øjne på virksomheden

Det er de vigtige strategiske spørgsmål for ejerne siden 2002, Marianne (40) og Stig Bløcher (45), i forbindelse med, at de sammen med 24 andre små og mellemstore danske virksomheder - alle med et vist potentiale for vækst - har indledt et såkaldt Next Step Challenge-forløb.

- Vi deltager i det, fordi vi gerne vil have nogle øjne udefra til at kigge på vores virksomhed. For os er det en mulighed for at sparke bolden over til nogen andre, fortæller Stig Bløcher.

I løbet af det 26 uger lange forløb, vil virksomhederne blive parret med et såkaldt advisory board - altså en gruppe erhvervsfolk, der vil øse af deres erfaringer og give input.

Til Kina eller Østeuropa, men helst i Danmark

En helt fjerde mulighed er, at Winner Optimist, der producerer cirka 500 optimistjoller årligt, nedlægger produktionen i Danmark og får skrogene lavet af underleverandører i Kina eller Østeuropa.

Den mulighed huer dog på ingen måde direktør Stig Bløcher.

- Det skal kunne lade sig gøre at producere sådan noget her i Danmark, siger han med eftertryk.

Hvorfor er det vigtigt?

- Du er nødt til at have produktionen tæt på for at kunne stå inde for kvaliteten af hver eneste båd. Det vil vi kunne, understreger han overfor avisen.

25 procent dyrere end både fra Polen og Kina

Optimistjollerne fra Faaborg er 20-25 procent dyrere end dem, konkurrenterne producerer i Polen og i Kina, men til gengæld sejler vinderne af verdensmesterskaber og europamesterskaber som hovedregel i en jolle fra Faaborg.

- Vi laver verdens bedste optimistjoller, og har da også en markedsandel på 20-25 procent på verdensplan, forklarer Stig Bløcher til Fyens.dk.

Kilde: fyens.dk

content-loader
content-loader
content-loader