Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Masten kunne ikke holde til 12 m/sek. i Limfjorden. Foto: DSRS/Løgstør

Tysk sejler knækker mast i Limfjorden - Dansk Søredningsselskab slår til igen

En 20 meter lang mast knækkede på en tysk båd. Masten borede sig ned i bunden. Frivilligere reddere fra Løgstør Bredning sørgede for at komme til den uheldige sejler, der tilkaldte et marinefartøj i Thisted.

Af Troels lykke |

Det var den længste aktion indtil videre for DSRS-Løgstør. (Dansk Søredningsselskab)

DSRS blev ringet op fra JRCC kl 16:50 med melding om, at en tysk sejlbåd lå ved Feggesund med brækket mast og drev rundt. På daværende tidspunkt blæste det ca. 12 m/s i middelvinden - fra en vestlig retning.

Allerede klokken 17:02 passerede de frivilligere reddere fra Løgstør Bredning med vinden ret imod og tog en tur 10 sømil mod den forulykkede.

Havaristen, der havde knækket masten, lå vest for Feggesund - ud for Sennels.

Mast sat sig fast i mastebunden

Redningsbåden Charlie Victor 1 ankom dertil kl 18:45 og redderne kunne hurtigt konstatere, at der ikke var meget vi kunne gøre. Den 20 meter høje mast var knækker flere steder og havde iøvrigt sat sig fast i fjordbunden, fortæller redderne på deres hjemmeside

Marinehjemmeværnet fra Thisted tog over

Vi meldte til JRCC at vi ikke kunne tilbyde andet end at tage besætning med i land, da vi hverken havde udstyr eller kræfter til at frigøre masten ensidige slæbe mast og båd noget sted hen.

DSRS foreslog JRCC at de alarmerede Marinehjemmeværnet i Thisted, der kun ville have 5 sømil til havaristen ligesom deres fartøj er udstyret med det nødvendige udstyr til at håndtere situationen.

- MHV 807 Jupiter afgik ca. 20:03 fra Thisted og var fremme ved havaristen, hvor Charlie Victor 1 stadig lå standby, ca. kl 20:44, fortæller DSRS, der håber på at have to både til rådighed igen.

- Vi glæder os til, at vi om et par dage har den anden redningsbåd klar igen - en lille kuling i Løgstør Bredning vil være noget mere håndterbar med Rescue Løgstør Thyra - ingen tvivl om det - men under dagens aktion var vi nok kommet til kort uanset.

Blev slæbt til Thisted

MHV 807 Jupiter havde ved 23. tiden lagt sig i læ af Skarrehage for at få virvaret af wirer, mastestumper osv. klaret op inden de efter planen slæber båd, mast og stumper til Thisted.

Kategori: Logbog Løgstør
Station:  DSRS Løgstør
Udrykning:  Søndag, 21. juli 2019 - 17:02
Hjemkomst:  Søndag, 21. juli 2019 - 21:35

Bådfører: 
Søren Strømgaard
Reddere: 
Holger Pedersen
Landkoordinator: 
Henrik Johannes Rask
Anders Poulsen

content-loader
content-loader
content-loader