Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Teamet, der i 2020 planlægger at søsætte en prototype af sejlbåden, som senere skal hente den officielle fartrekord. Foto: SP80 / Facebook

Tre forskere satser på ny verdensrekord - vil sejle 80 knob med innovativ sejlbåd

Den eksisterende fartrekord skal slås med hele 14 knob, når franske videnskabsmænd i 2022 går på rekordjagt med sejlbåden SP80. Ét besætningsmedlem skal være ombord.

Af Sara Sulkjær |

65,45 knob. En imponerende gennemsnitsfart, som Vestas Sailrocket 2 i 2012 formåede at holde over en distance på 500 meter. 

Dengang så sejlere over hele verden målløse til. Med de seneste udtalelser fra tre franske forskere falder kæben kun længere mod gulvet. 

Sigter stort

80 knob forventer de dygtige udviklere og deres team at ramme med sejlbåden SP80, der skal testes på Gardasøen i 2021.

Dermed vil den øjeblikkelige rekord slås med 14 knob. En præstation, der vil trække overskrifter verden over:

- Hvis vi vil slå en ny rekord, kan vi lige så godt sigte stort, fastslår én af forskerne, Benoît Gaudiot, overfor EPFL News.

Syv meter langt fartmonster

Båddesignet, der skal sikre forskerne den nye verdensrekord, ligger tusindvis af sømil fra de tegninger, der fremtrylles på de mere klassiske værfter som Beneteau og Bavaria.

For den uvidende beskuer kan det således være vanskeligt at spotte, hvordan den kommende syv meter lange og 150 kilogram tunge båd kan sammenlignes med en sejlbåd. 

Ikke desto mindre er det netop, hvad fartøjet SP80 kategories som, når det i 2022 med ét besætningsmedlem ombord indleder den officielle rekordjagt.

Kilder: EPFL News og SP80

content-loader
content-loader
content-loader