Gå til hoved-indhold
Tur
LM 32eren sejlede over Atlanten på 18,5 dage.
Tur
- Min mand og jeg har sejlet sammen i næsten 20 år, siden vi var helt unge. Sidste sommer kom vi hjem efter et års sejlads til Caribien og hjemme igen. Vi har valgt at tage orlov fra vores job og gør det vi har haft lyst til i lang tid, fortæller Mirela Dokkedal til minbaad.dk.

Sejlerlivet giver én følelsen af frihed og eventyr - ny bog 'Blue Dane over Atlanten'

'Blue Dane over Atlanten – drømmen om friheden og de store oceaner'. Høje palmer, hvide sandstrande og mødet med skønne Caribien er de fantastiske gaver, man må pakke ud efter 18,5 døgns sejlads fra Cap Verde til Tobago. Turen tog Mirela og Michael Dokkedal fra Odense i en LM 32.

Af Troels lykke |

Eventyret om den lille danske motorsejler Blue Dane blev fulgt af mange mennesker på de sociale medier, men nu kan man læne sig tilbage og læse om drømmen, friheden og de store oceaner i bogform.

Mange mennesker har et ønske om at miste fodfæstet for en stund, forlade hverdagen og trygheden i Danmark og begive sig på ukendt territorium.

Beretninger i dagbogform skaber ægthed

Bogen er krydret med skønne billeder og livlige beretninger i dagbogform, der skaber nærvær og ægthed, og man er med som læser på sidelinjen, når Mirela og Mikael Dokkedal krydser Atlanterhavet, oplever udfordringer undervejs og bliver heller ikke snydt for en storm i Nordatlanten.

Høje palmer, hvide sandstrande og mødet med skønne Caribien er de fantastiske gaver, man må pakke ud efter 18,5 døgns sejlads fra Cap Verde til Tobago. Sejlerlivet giver én følelsen af frihed og er med til at tegne et ægte eventyr.

Ægteparret sejlede 11.200 sømil på turen i deres motorsejler, en LM 32.

Uddrag fra bogen

”Vi ligger nu i Pirates Bay på øen Tobago, ved byen Charlotteville. Vi er nået til Caribien i egen båd. Vores drøm er blevet til virkelighed. Min kaptajn fortjener stort ros for alle de gode beslutninger undervejs og for al den tålmodighed, han har vist. Også kæmpe ros til vores lille båd, der har vist sin styrke undervejs.

Vi er så lettede og lykkelige over, at havguderne har været os nådige, og nu kan vi med god samvittighed iklæde os røde bukser som er langturssejlernes symbol på, at vi har krydset Atlanten i egen båd. Den første ting, vi gjorde, efter vi kastede ankeret, var at smide tøjet, kaste os i caribisk farvand og mærke saltvandets varme på vores trætte kroppe.”

Bogen sælges hos Saxo fra den 7. juli.

content-loader
content-loader
content-loader