Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Sejlsportsligaen skydes i gang samtidig med årets Lyn-X Open. Foto: Frederik Sivertsen.

Sejlsportsligaen starter sæsonen ud med nye både og regler

Med få dage til sæsonstart for de danske ligasejlere er der for alvor travlt i Lynæs Havn, hvor sæsonen skydes i gang lørdag den 25. maj. De spritnye J/70'ere er klar, og det samme er et nyt regelsæt for at få den danske liga på samme niveau som de udenlandske ligaer.

Af Maria Ravn Jürgensen |

De nye både, som Sejlsportsligaen har købt til sæsonen, står nyvaskede, når sejlerne begynder at dukke op fredag. Men udover nye både, hvad er der så af nye elementer for stævnerne?

Med sidste års salg af 2018-bådene, betyder det, at der igen står syv nye både klar til sæsonstart. Det betyder også, at der rundt omkring i landet nu er cirka 50 J/70-både, som klubberne formår at bruge til klubaktiviteter, ungdomssejlads og ligatræning.

Tiden vil vise om udvidelse af den danske J/70-flåde har en afsmittende effekt på niveauet. De seneste par år har niveauet rykket sig, og det forventes at være det samme i år.

Nye regler

I forbindelse med at få ensrettet den danske Sejlsportsliga med de andre udenlandske ligaer, som stadig vokser, har man brugt foråret på at ensrette sejladsbestemmelserne. 

Organisationen bag de internationale sejlende 'sejlsportsligaen', ISLA, har lavet en del ændringer i SI og i ADD Q.

En af de nye regler er, at der ændres for hængning. Alle de nye retningslinjer fremgår her og bliver også uddybet på skippermødet.

Lover underholdning

DTU er ét af de hold, som er rykket op fra 2. division. De er spændte inden dette første stævne. Forventningerne er allerede klart defineret:

- DTU går efter at levere spektakulær underholdning på både vand og land. 1. division har længe været kendt som den "kedelige" division på 'underholdning', men det vil vi altså lave om på og sætte gang i den gode stemning, fortæller Peter Savnik fra holdet.

Selvom starterne går lørdag efter den officielle åbning klokken 09.00, vil der allerede være aktiviteter fra fredag, så er man i området, kan man både opleve de lokale roere til travaljeroning, ligesom KITE Danmark starter deres Kite Tour her.

Læs mere om stævnet og se hele programmet her.

content-loader
content-loader
content-loader