Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Solosejlere fra nær og fjern mødes i Svendborg i september. Foto: Visit Svendborg

Fortsat ledige pladser i Silverrudder - men arrangørerne er tilfredse

40 startnumre er tilbage i solosejladsen Silverrudder, der de sidste år har haft en rekordhurtig tilmelding. Fra søndag kl. 17.00 kunne sejlerne booke plads på startlinjen.

Af Sara Sulkjær |

38 minutter tog det sidste år at sælge 450 startnumre i Silverrudder. En rekord, der ikke bliver slået i 2019. 

Mandag morgen er der endnu ikke udsolgt i sejladsen, efter at tilmeldingen åbnede kl. 17.00 søndag. Her forsvandt de første 55 startnumre i løbet af otte minutter, mens 350 sejlere havde fulgt trop, da klokken slog 20.00.

Knap så stærkt er det gået i løbet af natten. Kl. 8.00 mandag har 411 sejlere sikret sig en plads på startlinjen:

- Der kan være mange grunde til, at det går langsommere end sidst, måske har nogle siddet i kø ved tilmeldingen eller lignende, men egentlig er vi bare rigtig, rigtig tilfredse og stolte af, at vi med 400 tilmeldte stadig kan kalde os verdens største solosejlads, understreger stævneleder Ole Ingemann Nielsen.

Tyskerne vilde med Silverrudder

Særligt de tyske sejlere har været hurtige ved tasterne. Hele 258 af de tilmeldte kommer fra nabolandet, viser deltagerlisten.

- Tyskerne synes, det er fedt at komme til Svendborg og nyder, at sejladsen er velorganiseret, men samtidig uformel. Her skal du ikke bære slips og stjerner for at være med, forklarer Ingemann til Minbaad.dk.

Æren for den hjemlige atmosfære er stævnelederen ikke bleg for at sende mod de mange frivillige, der siden starten i 2012 trofast har meldt deres ankomst, når solosejlere fra hele Nordeuropa er stimlet sammen i Svendborg.

Også i år, hvor deltagere fra Tyskland, Sverige, Norge, Polen, Finland, Holland, Østrig, Slovenien, England, Ungarn og Lituaen vil konkurrere med de danske sejlere.

Rekordholdere sikret plads

Foruden de kapsejlere, der søndag og mandag nat sikrede sig en plads på linjen, er rekordholderne i sejladsens syv klasser garanteret et startnummer.

Dermed får de hidtil hurtigste sejlere rundt om Fyn mulighed for at forsvare deres statuetter - også selvom tider, præmier og podieplaceringer ikke spiller en afgørende rolle for sejladsens DNA:

- Det er en præmie i sig selv at fuldføre Silverrudder. Sejladsen har meget simple regler. Dét, der ligges vægt på, er i stedet kampen med og mod dig selv, slutter Ole Ingemann Nielsen, der forventer, at sejladsen inden længe kan melde alt udsolgt.

Mandag morgen er det fortsat muligt at tilmelde sig Silverrudder her.

content-loader
content-loader
content-loader