Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
I 2017 tilbagelagde Comanche de 628 sømil fra Sydney til Hobart på ét døgn, ni timer, 15 minutter og 24 sekunder. En tid, der ikke slås i denne udgave af sejladsen. Foto: Rolex / Carlo Borlenghi

Under 100 sømil til mål i Sydney-Hobart: 0,1 sømil skiller tredje- og fjerdepladsen

Mens Comanche har lagt sig solidt i front, kæmper fire større yachter om podieskamlens to resterende trin. Særligt bronzekampen er tæt mellem RP100'eren Black Jack og Scallywag, en Dovell 100.

Af Sara Sulkjær |

Halvandet døgn har de 157 deltagende sejlbåde i det prestigefyldte Sydney-Hobart Race kæmpet i farvandet mellem Australiens og østatens Tasmaniens hovedstad.

Her har en forholdsvis let vind været på programmet for fleeten, der føres an af 100 Supermaxi'en Comanche - præcis, som det har været tilfældet, siden deltagerne ramte det åbne ocean efter starten i Sydney. 

Kamp om top-3

Knap 85 sømil har løbets rekordholdere fredag ved 16-tiden til mållinjen i tasmanske Hobart, hvilket er nok til at sikre sejlerne en solid føring til racets andenplads, Juan-K 100'eren InfoTrack, der har 104 sømil i vente. 

I kølvandet på InfoTrack følger Black Jack, en RP100, der befinder sig 112 sømil fra Hobart, mens Dovell 100'eren Scallywag har lagt sig lige efter med blot 0,1 sømil til trejdepladsen. 

Også Wild Oats XI er i spil til podiet. Sejladsens fjerdeplads, der ligeledes er af typen RP100, befinder sig 1,8 sømil fra Scallywag, der fortsat må holde tungen lige i munden, hvis drømmen om podiet skal bevares.

Hele 35 sømil har de førende til gengæld til sejladsens sjetteplads, Alive, der fortsat har 150 sømil, før sejlene kan bjærges i Hobart. 

Mindre sejlbåde har fordel

Selvom de større yachter boltrer sig i fronten, er det næppe disse både, der kan rejse fra Hobart med den samlede sejr efter måltal i bagagen. 

De lette vindforhold har i stedet bragt de mindre 50 fods sejlbåde i spil, herunder de hurtige TP52'ere.

Helt i front ligger den franske Mylius 50 Daguet, der fredag eftermiddag forventes at gå i mål med en tid på to døgn, sytten timer, ni minutter og halvtreds sekunder efter mål. 

Blot halvanden time senere følger, korrigeret efter mål, Ichi Ban, en Botin 52, mens TP52'eren Quest i øjeblikket har sat kursen mod bronzen.

Tre både udgået 

At vindforholdene har været lette ses ikke kun på løbets korrigerede pointtavle. Også den opdaterede deltagerliste taler sit tydelige sprog om det rolige havvejr.

Kun tre både er indtil videre udgået af den ellers udfordrende sejlads - alle med skader af material karakter på enten roret eller styringsenheden. 

Følg livetracking fra sejladsen her og se den øjeblikkelige stilling her.

content-loader
content-loader
content-loader