Gå til hoved-indhold
Udstyr

Kinesisk drone på 40 centimeter kan dykke 100 meter

På Fredericia Boat Show kan de besøgende opleve en dybdegående verdensnyhed, nemlig den avancerede Gladius Mini undervandsdrone, som fra ned til 100 meters dybde kan sende livebilleder til ejerens smartphone eller tablet.

Af Troels lykke |

Den gule, strømlinede drone er knap 40 centimeter lang og vejer blot to et halvt kilo.

Den er udstyret med et kamera, der kan optage video i 4K Ultra HD-opløsning, kraftige, indbyggede LED-lamper og et batteri, der holder i to timer. Det skriver boatshow.dk.

Se den på Marine Pro-standen

Den er udviklet af kinesiske Chasing-Innovation og præsenteres på Palby/Marine Pro-standen af distributøren Focus Nordic.

Ifølge Focus Nordic kan Gladius Mini anvendes både til arbejde og fornøjelse. Den kan bl.a. bruges til at inspicere skibsskrog, havne, fiskebestande, havbund eller endda deltage i undervandsarkæologi og forskning.

Den er også en god følgesvend indenfor sportsdykning – man kan holde øje med sine dykkekammerater, mens man selv sidder oven vande.

Den kan naturligvis også medbringes på sejl- og motorbåden, så man sammen med familie og venner kan udforske det spændende univers under båden.

Fem propeller

Fem propeller (to på toppen, en på bunden og to på bagsiden), smart software med AI-teknologi (kunstig intelligens) og en intuitiv fjernbetjening med joysticks sikrer, at Gladius Mini kan styres gennem vandet med høj præcision.

Dronen har også en dybdelås, så den kan indstilles til at svæve på en bestemt dybde i vandet.

Man kan også låse den i en bestemt vinkel (op til +/- 45 grader), så kameraet kan pege nedad mod bunden eller opad mod for eksempel et skibsskrog.

Prisen hos Focus Nordic inklusive moms: 11.999 kr.

Boat Show slutter på søndag 3. marts.

content-loader
content-loader
content-loader