Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Redningsbådene kan undgå spildtid på vandet, hvis danskerne oplyser politiet om deres mistede badedyr. Foto: 3. Eskadre / Facebook

Redningsfolk sendes forgæves på aktioner i sommervarmen

Bortløbne badedyr har flere gange fået alarmklokkerne til at ringe på landets redningsstationer. Nu opfordrer Kystredningstjenesten derfor danskerne til at lade badedyret blive i haven.

Af Sara Sulkjær |

Danskerne valfarter til landets kyster i den bragende sommervarme, der efter længere tids venten omsidder har ramt landet.

Med store badehåndklæder, solparassoller og badedyr i alverdens afskygninger sættes kursen mod det kølige havvand - men ikke mindst kombinationen af det oppustelige vandlegetøj og en fralandsgående vind kan skabe problemer. 

Kan være faldet af

Det har landets redningstjeneste måttet sande, efter at de flere gange er gået i redningsbådene på baggrund af oplysninger om forladte badedyr:

- Problemet er, at vi ikke ved om ejeren stadig er på badedyret eller er faldet af, og derfor er i nød, forklarer Kystredningstjenestens 3. Eskadre på Facebook.

Det tvinger redningsmandskabet til at igangsætte eftersøgninger efter badeglade danskere, der sjældent viser sig at være i nød på havet. 

 

Ring 114

Opfordringen fra redningstjenesten er derfor klar: Lad dit badedyr blive i havens swimmingpool - og følger dyret alligevel din vej mod vandet, kontakt da politiet på 114, hvis dyret blæses til havs:

- Hvis du har meldt dit løsslupne badedyr, så kan vi koncentrere os om at hente dyret og efterfølgende sejle hjem – fremfor at lede efter en person, der nyder en is i solen, skriver 

content-loader
content-loader
content-loader