Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Nicolai Sehested, th., fra AkzoNobel var med i dag og fortalte kort om Ocean Race. Foto: Troels Lykke
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Finn Lyck og Jørn Sønderkjær Christensen fra Aarhus Event har arbejdet i mange måneder for at få et stopover i Aarhus. Foto: Troels Lykke

BREAKING. Ocean Race stop i Aarhus i sommeren 2022 - fantastisk siger Line Markert

- Spektakulær oplevelse venter tusindvis af danskere, når Ocean Race kommer til Aarhus i 2022, siger Dansk Sejlunions formand, Line Markert. Jordomsejler-bådene vil være i byen i 14 dage. Budgettet er på 45 mio. på kroner.

Af Troels lykke |

Der var i dag pressemøde i det Internationale Sejlsportcenter i dag med chefen for Ocean Race, Richard Brisius, der  har valgt Aarhus fordi man havde virkelig gode erfaringer med fly-by i 2018, hvor VO 65erne kom til Aarhus. 

- I Aarhus har de vist sig at være professionelle og passionerede omkring Ocean Race og de har stor erfaring med at holde store stævner, fortæller Richard Brisius til minbaad.dk.

Han fortæller at starten vil blive i Alicante i efteåret 2021, men han ved ikke hvor mange VO 65ere eller Imoca 60ere, der vil være på startlinjen.

- Aarhus er det første havn der er valgt, men man skal ikke regne med at det er her at Ocean Race slutter. Vi regner med at der bliver 8-9 stopover, lyder det fra Brisius, der var taget til Aarhus i dag.

For Aarhus bliver nemlig stop-over-by for The Ocean Race i 2022. I den anledning udtaler Dansk Sejlunions formand, Line Markert, i en pressemeddelelse:

”Det er en fantastisk nyhed. Endnu en gang tiltrækker Aarhus en sejlsportsevent i verdensklasse og giver dermed tusindvis af danskere en unik mulighed for på nært hold at opleve noget af det flotteste og mest spektakulære, som sejlsporten kan byde på.”

Vil måske få flere danskere om bord

”Rent sportsligt vil et stop-over i Danmark forstærke vores håb og ambition om at se danske sejlere indgå i besætningen på én eller gerne flere både i feltet. Det er et erklæret mål for Dansk Sejlunion at udvikle komplette sejlere med potentiale til at sejle med i verdens største kapsejladser. Med Danmark plottet ind på Ocean-kortet skaber vi et ekstra incitament, som vores bedste sejlere kan sigte efter i deres udvikling.”

”Fra Dansk Sejlunion vil vi gerne fremhæve det store mod og høje ambitionsniveau, som politikerne i Aarhus – med opbakning fra lokale interessenter, fra Sport Event Denmark og ikke mindst fra et entusiastisk klubmiljø i Sailing Aarhus – viser i relation til sejlsporten."

"Hele Danmark kan se frem til en unik oplevelse,” siger Line Markert.

45 mio. kroner

Det bliver ikke helt billigt at få et 14 dages stopover inde ved foran Dokk1 i Aarhus. Det fortæller chef Jørgen Sønderkjær Christensen Aarhus Event fra Aarhus Kommune til minbaad.dk.

- Det hele koster 45 mio. kroner. De 18 mio. kommer fra Aarhus Kommune, Sport Event Danmark betaler op til 7 mio. kroner og resten op til de 45 mio. kroner vil man få fra fonde, fortæller Jørgen Sønderkjær Christensen.

Han fortæller også at man har betalt et kontant beløb til Ocean Race for at få et stopover.

- Sådan er det når man vil have et event til byen, det er vi vant til, men jeg kan ikke fortæller dig, hvor meget vi har betalt, forklarer chefen for Aarhus Event.

Hvad er The Ocean Race

  • The Ocean Race, tidligere Volvo Ocean Race, er en jorden rundt-havkapsejlads, der afvikles hvert tredje år.
  • Kapsejladsen er etapebaseret og starter typisk i oktober med startby i Europa. Seneste årgange i Alicante, Spanien. Sidste år var der 10 etaper.
  • Første Ocean Race var i 1973-74, hvor 17 både deltog. Siden har antallet af både varieret. 7 deltog i 2017-2018 med Dongfeng Race Team som vindere.
  • Siden 2005-2006 har der været indlagt havne-regattaer i etapemålsbyerne, så publikum kan komme tæt på og ikke kun følge med via diverse medier som TV og internet.
  • Alle deltagende både er enkeltskrogede sejlbåde med en besætning på 9-11 personer.

Læs mere om The Ocean Race

content-loader
content-loader
content-loader