Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Jonas Warrer og Jakob Precht befinder sig på stævnets sjetteplads inden medal race. Foto: Sailing Energy

World Cup: Tre danske 49ere klar til medal race i Japan

Jonas Warrer og Jakob Precht er for første gang i år kvalificeret til medal race ved et topstævne. Det samme er parrene Schütt og Nielsby samt Baad og Thusgaard, der med en tredje- og femteplads i 49erFX er på medaljejagt. Få link til medal race, der sejles kl. 6.30 dansk tid.

Af Sara Sulkjær |

Blot en enkelt sejlads fik de 37 mandlige 49er-både lov at sejle fredag ved årets første World Cup-stævne, der afholdes i japanske Enoshima. 

I heftig vind lykkedes det her den erfarne Jonas Warrer og gast Jakob Precht at hive en 11. plads i hus, hvilket avancerer sejlerne et par pladser i tabellen til en samlet placering som nummer seks.

En plads, der sikrer danskerne en billet til lørdagens afgørende medal race, der sejles af de ti bedst placerede besætninger og er årets første af sin slags for makkerparret.

- De har en del point op til de foranliggende - men kan godt avancere, hvis alt lykkes, skriver Sejlerlandsholdet på Facebook.

Gode medaljechancer i 49erFX

De kvindelige 49erFX-sejlere måtte samtidig væbne sig med tålmodighed på landjorden, da dagens planlagte sejladser blæste væk med vinden. 

Dermed kan begge danskerbåde forberede sig til morgendagens medal race i feltet, hvor blot to nettopoint skiller danskerne:

- Begge har oplagt bronzemulighed, en rimelig sølvchance og et teoretisk guldlangskud, understreger Sejlerlandsholdet.

Med 33 point har Anne-Julie Schütt og Iben Nielsby lagt sig i spidsen blandt danskerne på en samlet tredjeplads, mens Ida Baad og Marie Thusgaard følger med 35 point på femtepladsen. 

I spidsen med 19 point ligger hollandske Bekkering og Duetz, alt imens et fransk par følger i kølvandet med 27 point på andenpladsen.

Årets verdens- og europamester, Anne-Marie Rindom, har ligeledes fået vind i sejlene efter den svære OL-testevent i starten af august, hvor det blot lykkedes danskeren at sejle en 11. plads i hus. 

Nu er kursen atter sat mod sejr i Japan, hvor Rindom i øjeblikket indtager World Cup'ens andenplads - trods en skuffende sejlads fredag: 

- Tænk, før du tonser! Dagens quote, der i den grad passer godt til anden sejlads. Jeg ender lidt for langt til venstre og er bare helt bagerst. Øv, sikke noget hø, skriver en ærgerlig dansker på Facebook.

Efter en godkendt tredjeplads i dagens første sejlads må Rindom dermed føje en skuffende 40. plads, der går ind som fratrækker, til tabellen.

Se med kl. 6.30 dansk tid

Laser Radial-feltet har fortsat fleetraces på programmet lørdag, hvorefter medal race venter søndag. For 49er-sejlerne bliver morgendagen til gengæld afgørende, når de afsluttende medaljesejladser skydes i gang kl. 13.30 lokal tid. 

Med syv timers tidsforskel betyder det, at vækkeuret må sættes tidligt til kl. 6.30 dansk tid, hvis sejladserne skal følges live via World Sailings YouTube-kanal her.

De foreløbige danske resultater i Japan

49erFX:
3. Anne-Julie Foght Schütt/Iben Nielsby (-)

5. Ida Marie Baad/Marie Thusgaard (-)

49er:
6. Jonas Warrer/Jakob Precht Jensen (11) 

17. Mads Emil Lübeck/Nikolaj Buhl (7)

Nacra 17:
25. Lin Ea Cenholt/Christian Peter Lübeck (-)

Laser Radial:
2. Anne-Marie Rindom (3,40) 

13. Anna Munch (9,28)

RS:X (K):
13. Lærke Buhl-Hansen (14,11)

Find hele resultatlisten her.

content-loader
content-loader
content-loader