Quantcast
Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Her ses Claus Høj Jensen, der nu kun må vælge een af sine supergaster til DM. Foto: Niels Kjeldsen

H-bådsklassen tillader nu kun 2 mand om bord på grund af Covid-19 - en APRILSNAR

Normalt skal minimum tre mand være ombord på H-båden. Grundet coronavirussen bliver kravet i år ændret, således at kun to mand kan befinde sig på båden under DM i Onsevig og ved VM samt til alle udtagelser, forklarer præsidenten for Den Internationale H-Båd Association (IHA), Mads P.G. Korsgaard.

Af Troels lykke |

Vi har alle hørt regeringens krav om ikke at forsamles i store grupper, ensretning af stierne rundt om søerne og i parkerne i København samt aflukning af legepladser.

I H-bådsklubben er man ligeledes bekymret for sin legeplads. En bekymring, man til alt held har mulighed for at komme i forkøbet, da klubben har så rummelige statutter for kapsejladser, at tomandsbesætninger er tilladte.

- Det vil derfor blive et krav at deltage med kun to mand ombord. For samtidig at imødekomme behovet for at balancere båden under vindens påvirkning, vil der på det kommende bestyrelsesmøde i DHBS (H-bådsklubben, red.) blive foreslået, at den tilladte minimumsvægt per besætningsmedlem bliver hævet til 150 kilo, forklarer præsidenten for den Internationale H-Båd Association (IHA), Mads P.G. Korsgaard fra København.

Sejlere tager på i vægt

H-bådsklassen tager dermed hensyn til, at mange sejlere nu er ude af form, og derfor er gået op i vægt.

- Da fitnesscentre og andre motionsforanstaltninger er lukkede for tiden, ligesom mange er bundet til deres hjemmearbejdsplads med meget begrænset fysisk aktivitet, ser vi det som et realistisk mål for en stor del af klassens deltagere at udnytte denne nye og rummelige vægtgrænse med op til i alt 300 kilo på kanten, fortæller Mads Korsgaard.

Og netop 300 kilo er den vægtgrænse, der i dag sættes for tre- eller fire-mands besætninger, der altså nu forbydes under coronakrisen.

Tysk forbillede

Kravet om maksimalt to sejlere ombord er efter tysk, nationalt forbillede.

Klassen håber derfor at kunne tiltrække flere tyske besætninger til DM denne sommer, som afholdes i Onsevig på Lolland.

content-loader
content-loader
content-loader