Gå til hoved-indhold
Tur
Sejlerfest på havnen i Malmø. Foto: ØRC Øresund Rally for Cruisers

ØRC-sejlads fejrer 10-års jubilæum - tilmelding åben

180 billetter er på højkant til den populære Øresund Rally for Cruisers (ØRC). Jubilæumsudgaven byder atter på festmiddag i Malmø, inden de festklædte sejlere vender stævnen retur mod Hellerup.

 

Af Sara Sulkjær |

For ti år siden satte Mads Christensen, debattør og foredragsholder, ØRC-skibet i søen.

Et skib, der siden har ledt utallige fartøjer med tilhørende festklædte besætninger over Øresund til Malmø. Sejlturen har budt på sjov, spas og løjer - og det gør den fortsat. 

Mindre og overskueligt format

I år er det således tiende gang, at sejlerglade danskere med hang til kreativ udklædning, bestikkelse af de feststemte dommere og - vil den inkarnerede kapsejler påstå - uretfærdig sejlads kan kaste sig ud i den populære event.

De sidste fire år er det sket med Hellerup Sejlklub som vært for sejladsen, der tidligere havde over 500 deltagere på startlinjen, men som i dag nøjes med at udstede 180 billetter:

- Det stiller stadig store krav til arrangørerne, men vi vælger at afholde det i et mindre og mere afpasset format, som er til at overskue, forklarer kapsejladschef i Hellerup Sejlklub, Ann Filippa Madsen, til Minbaad.dk.

Ingen begrænsninger

Mens forventningerne til arrangørerne er i top, er kravene til deltagerne stærkt begrænsede. Alt fra SUP-boards til sejl- og motorbåde er velkomne i fleeten, der sejler fra Hellerup den 5. september:

- Der er ingen begrænsninger, alt der kan flyde fra tømmerflåder til større eller mindre skonnerter er velkomne, understreger Ann Filippa Madsen.

En billet til startlinjen samt festmiddagen i Malmø kan fra d. 1 april erhverves til 585,00 kr. her.

content-loader
content-loader
content-loader