Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Kort Nyt

Costa Concordias forlis - én af årtiets største maritime historier

13. januar 2012 blev en skæbnesvanger dag på den italienske kyst, da krydstogtskibet Costa Concordia på dramatisk vis ramte grunden. Se knap tyve minutter lang dokumentar om den tragiske hændelse.

 

Af Sara Sulkjær |

2019 er blevet til 2020, og et helt årti efterlades dermed i kølvandet. 

Et årti, der i den maritime verden har budt på såvel glæder som sorger - i den sidste kategori hører desværre årtiets måske mest omtalte begivenhed:

- Den hændelse i den maritime verden, der tiltrak sig størst opmærksomhed i det seneste årti, er krydstogtskibet Costa Concordias grundstødning og efterfølgende forlis ud for den italienske klippeø Giglio, påstår Maritime Danmark i en artikel

Stor betydning

De 32 omkomne og den omfattende medieomtale, der fulgte i kølvandet på den tragiske ulykke for otte år siden, efterlader da heller ingen tvivl om, at hændelsen har sat spor. 

Pludselig var de store krydstogtskibe ikke blot skudsikre platforme, hvorfra gæster kunne nyde havets friske duft og besøge fjerne egne, men også fartøjer, der kunne springe læk eller gå på grund - præcis, som det var tilfældet denne januardag i 2012.

Se selv mere om Costa Concordias forlis og dens efterfølgende betydning i en engelsk dokumentar fra 2018, der er produceret af Bright Sun Films og kan ses øverst i artiklen.

content-loader
content-loader
content-loader