Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Der er ikke alverdens plads på den 8,5 meter lange, men smalle robåd. Privatfoto

Knæskade plager dansk roer over Atlanterhavet - 2000 kilometer fra land

Mikkel Fredensborg Schmidt er ramt af alvorlig knæskade i Talisker Whisky Atlantic Challenge. Robåden, som fire danskere kæmper sig over Atlanten i, er bygget i England og vejer 940 kilo og er 8,5 meter lang. Holdet er på en femteplads ud af 35 hold. Se, hvor de er lige nu.

Af Troels lykke |

Fire danske roere, der i flere dage har kæmpet i direkte modvind i Talisker Whisky Atlantic Challenge, hvor de rykkede sig minimalt, er nu blevet ramt af en alvorlig knæskade til roer Mikkel Fredensborg Schmidt.

Forleden forbedrede vindforholdene sig, men den alvorlige knæskade sætter nu yderligere pres på de øvrige tre besætningsmedlemmer, der skal krydse Atlanten i en robåd.

- Mikkel er kommet galt afsted med knæet, som er hævet og betændt i en sådan grad, at han ikke kommer til at ro før om nogle dage igen. Han er blevet sat på penicillinkur, og vi håber, at det kan slå det ned hurtigst muligt, skriver kaptajn Lasse Wulff Hansen i en Facebook-opdatering.

Det forklarer TV 2.

Ror to timer - hviler to timer

Under normale forhold ror de i hold af to mænd i to timer, hvorefter man hviler sig i to timer. Sådan fortsætter de i alle døgnets 24 timer.

Mens Mikkel Fredensborg Schmidt bliver behandlet med penicillin, ror kaptajnen Lasse Wulff Hansen den ene vagt alene i de kommende dage.

Torsdag 12. december sejlede de fire danske mænd ud fra kysten på den kanariske ø La Gomera. Herfra havde de omkring 35 dage og 4800 kilometer foran sig. Målet er øen Antigua i Det Caribiske Øhav.

På nuværende tidspunkt har besætningen på den danske robåd Fenris tilbagelagt lidt over 2000 kilometer.

Presset forberedelse

- Drengene har været særligt pressede i deres forberedelse (på kun 9 mdr., red.). De har skullet bestå en masse prøver, bygge båden og træne næsten 100 timer på åbent hav. Det har de alt sammen klaret på under den halve tid, siger Sanni Wulff Vangsø Hansen.

I gennemsnit forbrænder hver roer omkring 5000 kilokalorier og drikker ti liter vand dagligt. Derfor skal der provianteres fornuftigt.

Taber hver 12 kilo

For en sikkerheds skyld har de mad nok ombord på båden til 55 dage - mad, der sammenlagt indeholder 1,6 millioner kalorier.

På trods af det voldsomme kalorieindtag taber hvert besætningsmedlem omkring 12 kilo i løbet af turen på tværs af Atlanten.

Den specialbyggede robåd, som de kæmper sig over Atlanten i, er bygget i Essex i England og vejer cirka 940 kilo og er 8,5 meter lang.

To kabiner

Den har to kabiner, hvor to personer kan hvile sig ad gangen og tre pladser, hvorfra man kan ro. Båden er også udstyret med solpaneler og lithiumbatterier, der giver besætningen strøm.

Robåden Fenris lå forleden på en femteplads ud af 35. De regner med at nå målet på Antigua mellem den 17. og 20. januar.

Følg mandskabet på GPS-tracker her - lige nu mangler holdet 1.337 sømil til land. Farten er 2,7 knob og kursen er vestlig på 269.

Kilde: TV 2

content-loader
content-loader
content-loader