Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Sidste år deltog 17 både, i år håber Juelsminde Sejklub på det dobbelte. Foto: Allan Jensen

Samsø Rundt 2020 bliver igen natsejlads fra Juelsminde på 75 sømil

Juelsminde Sejlklub planlægger, trods coronavirus, at gennemføre natsejladsen Samsø Rundt fra Juelsminde den 14. - 15. august. Sejladsen har løb for singlehands, doublehands, tursejlere, DH-racere og trimaraner.

Af Troels lykke |

Allan Jensen fra Juelsminde Sejlklubs kapsejladsudvalg fortæller i dag til Minbaad.dk om natsejladsen om Samsø Rundt på 75 sømil:

- Sidste år var der 17 både med, men det var et frygteligt blæsevejr med op til 14-15 m/sek., men lidt over halvdelen gennemførte. Vi håber på 30 både i år, da der ikke har været sejlet så meget ellers, siger Jensen, der selv er Langø 999-sejler og sejler med i Samsø Rundt.

Fokus på sikkerhed

Sejladsen har løb for singlehands, doublehands, tursejlere, DH-racere og trimaraner.

- Vi har fokus på sikkerheden. Dansk Søredning følger os natten igennem, hvis de ikke er kaldt til assistance, forklarer Allan Jensen om sejladsen, der kræver noget navigation om natten.

Deltagergebyret er kun på kr. 100 - pr. båd, plus kr. 30 - pr. person til morgenmad.

- Så er der måske også penge til et abonnement hos Dansk Søredningstjeneste, DSRS? Vi holder en form for skippermøde den 14. august kl. 17.30 og begynder starterne kl. 18.30, siger Allan Jensen

Se mere på www.juelsmindesejlklub.dk under linket Samsø Rundt.

Lokker også med Adventure Sailing 

Her kan du også se mere om klubbens forskellige tiltag på Adventure Sailing for alle sejlere. Om det forklarer Allan Jensen i dag til Minbaad.dk:

- Du tager på eventyr i din egen båd, når du ikke kan sejle kapsejlads på bestemte ruter. Vi har en lokal sprintrute, Samsø Rundt, Endelave Rundt, og Samsø, Sjælland og Fyn Rundt på over 300 sømil. Der kan man sætte rekorder, som vi registrerer. Kun lokale har deltaget indtil videre med de korte sprintruter og Endelave Rundt på 25 sømil, slutter Jensen.

content-loader
content-loader
content-loader