Gå til hoved-indhold
Sejlklubber
Ensom standerstrygning i Aarhus i coronaens tegn. Foto: Peter Brøgger

Klubformænd fra Sejlklubben Bugten Aarhus og Aarhus Sejlklub: Vi skal sikre optimismen

De to Aarhus-klubber markerede afslutningen af sejlsæsonen med det traditionelle standerskifte lørdag den 31. oktober. Desværre sluttede sæsonen, som den startede – under coronaens begrænsninger. Det betød, at ingen sejlere mødte op.

Af Troels Lykke |

For Sejlklubben Bugten Aarhus (SBA) og Aarhus Sejlklub (ASK) skete standerskiftet uden, at medlemmerne kunne samles.

Dermed understreges det, at 2020-sæsonen for begge klubber har været meget anderledes end sædvanligt:

- Covid-19 har sat sit præg på vores måde at møde medlemmer og gæster på havnen, ligesom vi ikke har kunnet besøge vores yndlingshavne i nabolandene i en del af sæsonen, forklarer Preben Huvendick, formand i SBA. 

Unge lyser op

Alligevel er nye lyspunkter brudt frem i corona-mørket:

- Lyspunktet har været, at vi har fået flere nye sejlere i klubben med mange unge, som har købt båd. Det tager vi som et godt tegn for den kommende sæson, forklarer Preben Huvendick og suppleres af sin formandskollega i ASK, Jørgen Ringgard:

- For ASK, som har en stor ungdomsafdeling, hvor deltagelse i træning og stævner samt socialt samvær er det centrale i klublivet, har corona-begrænsningerne præget sæsonen rigtigt meget. Ligeledes har klubben måttet aflyse flere store kapsejladsarrangementer, herunder klubbens flagskib AFI-2Star, lyder det fra Ringgaard.

Stor kreativitet

Også kreativiten i klubbernes forskellige udvalg er blevet udnyttet gennem de sidste måneder, der har krævet nye og anderledes tiltag for at bevare aktiviteten i klubberne:

- Situationen har vist stor kreativitet i klubbens afdelinger, hvor Sejlerskolen, J-70'erne og ungdomsafdelingen har formået at holde et højt aktivitetsniveau på trods af begrænsningerne. Ligeledes har det været en fornøjelse, at tirsdagssejladserne har kunnet gennemføres med stor deltagelse tilpasset de gældende retningslinjer, slutter Jørgen Ringgaard.

De to formænd og deres klubber skal nu hen over vinteren bearbejde erfaringerne fra en sæson med Covid-19 for at være forberedt på, at næste sæson meget vel kan starte under nogle af de samme begrænsninger, som sås i 2020:

- Vi skal sikre, at optimismen og sejlerglæden får de optimale betingelser for vore medlemmer, slutter de to klubformænd.

content-loader
content-loader
content-loader