Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Champagnen flød igen over Youngsters One-holdet. Foto: Frederik Sivertsen / Sejlsportsligaen

Ungdommen er suveræn i 2. division - tager samtlige stævnesejre i 2020

Youngsters One tager to af to mulige sejre i årets 2. division. Første sejr var i Aarhus Internationale Sejlsportscenter, og nu rammer de atter podiet med weekendens førsteplads i Skovshoved. Det er endnu uvist, hvem der rykker op i 1. division.

 

Af Sara Sulkjær |

Syv prikker i elleve fligts. De unge sejlere på Youngsters One er svære at komme i nærheden af. Således tog holdet endnu en sejr i weekendens 2. divisionsstævne i Skovshoved.

Rasmus Lumbye, Rasmus Bolvig, Mark Carlsen og Mads Taatø står bag de to overbevisende sejre, der samtidig markerer afslutningen på årets forkortede liga-sæson.

Kvinderne på andenpladsen

En liga-sæson, der som resten af verden har været præget af corona. Alligevel åndede alt fred og ro, da sæsonens andet stævne blev skudt i gang lørdag. 

Trods den rolige vind nåede banelederen at gennemføre syv flights, hvilket er væsentlig flere sejladser end de tidligere weekenders ligastævner - dog med problemer i allersidste race, hvor vinden var forsvundet efter endnu et regnskyl.
 
Allerede efter lørdagens syvs flights var Youngsters i toppen, dog udfordret af SNV - Neptun Sailing Team
samt de to kvindelige WOW-hold fra henholdsvis Aarhus Sejlklub og Kongelig Dansk Yachtklub.

- De var tæt på, men aldrig nok til at true de unge sejlere, forklarer Nynne Ammundsen fra Sejlsportsligaen i en pressemeddelelse.

Sidstnævnte WOW-hold fra KDY tager i sidste ende stævnets andenplads, mens SNV - Neptun Sailing Team, der kommer fra 1. division, slutter som treer ved stævnet. Der var fem point mellem øverste og nederste podieskammel.

Uklar oprykning

Da stævnet var årets sidste i 2. division, skulle årets op- og nedrykkere endvidere findes. 

Normalt er det blot top-5, der bevæger sig henholdsvis op eller ned i divisionerne, men i år er kortene endnu ikke faldet på plads:

- Det er fordi, der arbejdes på at lave en bredere struktur, der kan tilgodese flere klubber, flere klubhold og endnu flere sejlere. Der er dog ingen tvivl, at landets bedste sejlere skal og vil findes i 1. division, mere er ikke defineret lige nu, understreger Nynne Ammundsen.

Se resultaterne fra stævnet i Skovshoved og de samlede resultater fra 2. division her.

content-loader
content-loader
content-loader