Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Tætte dueller gør at man let holder varmen, også om vinteren. Foto: Frederiksens Foto
Kapsejlads
Foto: Frederiksen Foto
Kapsejlads
Kapsejlads

Matchrace er på vej tilbage

Duelsejlads er ved at få en renæssance, mener man i Middelfart. Flere unge hold er på vej, selvom det i Middelfart fortsat er de gamle cirkusheste, der optræder. Gert Larsens hold vandt Round Rudolf Cup foran Bo Lindegaards team.

Af Troels lykke |

Det blev et forrygende godt stævne, hvor alt klappede. Selv vejrguderne havde spillet med til at give et godt stævne til såvel sejlere som tilskuere. Det forklarer Christian Thomsen fra Middelfart Sejlklub.

De 6-8 m/sek. vind fra vest og en sol, der momentvis tittede frem bag skyerne, var de perfekte forhold for alle. Da det ovenikøbet heller ikke var koldt – 7-8 grader - var de ydre rammer på plads.

Lokale helte vinder

Favoritterne fra det sydjyske med Jesper Skouenborg ved roret viste sig at være lidt rustne. I matchrace straffes det kontant.

Finalekampen kom derfor til at stå mellem to af de lokale hold. Her trak Gert Larsens hold det længste strå i en intens duel mellem ham og Bo Lindegaards team.

Bo Lindegaard havde ellers taget starten med et godt forspring, men et vindspring og en taktisk dumhed gjorde, at Gert Larsens hold rundede topmærket først.

Herefter så forfølgerne kun hækken af Gert Larsens båd.

Matchrace på vej tilbage

Matchrace – eller duelsejlads - er ved at få en renæssance, og flere unge, danske hold er på vej. I Middelfart er det dog stadig de gamle cirkusheste, der optræder.

Alligevel regner Match Racing Denmark og Middelfart Sejlklub med i 2020 at kunne invitere til ranglistestævner og dermed give fornyet næring til, at unge hold får øjnene op for matchrace, fortæller Christian Thomsen.

content-loader
content-loader
content-loader