Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Ida Baad og Marie Thusgaard er blandt de danske elitesejlere, der må vente endnu et år på at få opfyldt deres OL-drøm. Foto: Flemming Ø. Pedersen / Dansk Sejlunion

Landssamlingerne hos elite og talent ramt af corona

Fire landssamlinger venter i horisonten for de danske talent- og elitesejlere, efter at coronavirussen har gjort sin entré og ændret dagsordenen. Samlingerne holdes i Hellerup og Aarhus.

Af Sara Sulkjær |

Meget er ændret, efter at coronavirussen for efterhånden et par måneder siden krydsede grænsen til Danmark - også i sejlsporten, hvor landets sejlere, amatører såvel som elite-udøvere, er blevet berørt.

Et faktum, som Dansk Sejlunions Talent- og Eliteafdeling nu imødekommer med opdaterede landssamlinger:

- Vi forudsætter, at regeringens retningslinjer tillader disse træningssamlinger, men tager forbehold for, at retningslinjerne kan ændres, således at vi må udsætte eller aflyse samlingerne, understreger afdelingen på Facebook.

Træning og kapsejlads

Både 49er-, 49erFX-, Laser Radial- og Standard-, Nacra 17-, RS:X-, Foilsurf-, Foilkite-, Match Race-, 29er- og Europa-sejlere er inviteret til samlingerne, der er fordelt på landets to Elite- og Talentcentre i henholdsvis Aarhus og Hellerup.

De i alt fire landssamlinger vil rette fokus mod såvel træning som kapsejlads og dermed skabe et grundlag for træning på et højere niveau i en på mange måder usikker tid.

Landssamlinger 2020

Hellerup:
10.-11. juni: Træning

12.-14. juni: Stævne

Aarhus:
24.-25. juni: Træning

26.-28. juni: Stævne

Uge 42-lejr, Aarhus:
14.-18. oktober: Træning

Hellerup: 
17.-19. november: Taktik-camp (forbeholdt landsholdet og udviklingslandsholdet)

Kilde: Dansk Sejlunion

content-loader
content-loader
content-loader