Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Siden 1989 har Emile Robin spillet en afgørende rolle for redningsaktionerne langs vestkysten. Foto: Sara Sulkjær

Tidligst i 2025 søsættes de fem lovede redningsbåde på vestkysten

Redningsstationerne på den jyske vestkyst må væbne sig med tålmodighed. Selvom arbejdet skrider planmæssigt frem, rykker Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse nu leveringsdatoen på de fem nybygninger med flere år.

Af Sara Sulkjær |

Sidst i 00'erne skulle Hvide Sande Redningsstations Emile Robin efter planen gå på pension. 

Alligevel ligger den rødmalede båd fortsat ved kajen i den vestjyske havneby, klar til at stævne ud på det barske Vesterhav, hvis uheldet er ude.

Det har den gjort siden 1989, hvor båden blev leveret fra Nordsøværftet i Ringkøbing.

Søger det rette værft

Billedet er langt fra enestående. Flere steder langs den jyske vestkyst må reddere drage til søs i aldrende redningsbåde, den ældste i Hanstholm fra 1979.

Det var derfor en gruppe glade reddere, der i 2019 modtog meldingen om, at Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelsen nu agter at sætte penge af til indkøbet af fem tidssvarende SAR-både.

Processen er i gang, og styrelsen arbejder i øjeblikket på at finde værftet til de fem nybygninger. Det skriver FiskerForum.

Var blevet lovet både i 2025

Selvom arbejdet kører planmæssigt, kan myndighederne dog tidligst i 2025 levere bådene til de jyske stationer.

Dermed må redderne væbne sig med yderligere tålmodighed, da de i første omgang var blevet lovet en levering senest i 2025.

Det er stationerne i Hanstholm, Hvide Sande, Thyborøn, Hirtshals og Esbjerg, der i de kommende år kan se frem til at modtage nybygningerne.

Kilde: FiskerForum

content-loader
content-loader
content-loader