Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Silkeborg Kommune var også på patruljen, da de sidder med bådregistret. Derudover blev Midt- og Vestjyllands Politi assisteret af Hjemmeværnet. Foto: Midt- og Vestjyllands Politi

Sejlere manglede ni redningsveste - bøde på 13.500 kr. - politiet på patrulje i Silkeborg

Forleden var Midt- og Vestjyllands Politi på patrulje på Silkeborgsøerne, hvor en båd havde glemt ni veste. Ifølge Motorbaadsnyt.dk koster det 1.500 kr. i bøde for ikke at have redningsvest om bord. Det skulle altså give en bøde på 13.500 kr. til bådejeren.

Af Troels Lykke |

Patruljen i Silkeborg har haft særligt fokus på hastighed, veste, registrering, certifikater, forsikring og spiritus. Og noget tyder på, at der har været en del at lave for politiet.

- Jeg synes, vi har haft pænt mange sager. Og det er meget forskellige type sager, siger politiassistent Carsten Brøgger til TV2 ØSTJYLLAND.

Manglede ni redningsveste - rabat på bøde?

Han oplyser, at de i alt har haft fire hastighedssager, to sager med manglende bådnummer, to sager om manglende ansvarsforsikring, én sag hvor en båd har trukket en badering efter sig og fire sager om manglende redningsveste - hvoraf den ene båd manglede ni veste.

De ni manglende redningsveste skal ifølge Motorbaadsnyt.dk's oplysninger koste 1.500 kroner per manglende vest. Vi ved ikke, om politiet giver rabat?

Træls med redningsveste

- Jeg synes generelt, at sagerne med redningsvestene er træls, for der burde vi ikke have nogen som helst, siger Carsten Brøgger og tilføjer:

- Det er forstemmende, fordi hvis der nu sker noget, så har de ikke noget, der kan holde dem ovenvande. Desværre ser vi også mange tilfælde, hvor vestene er på båden, men hvor de er lagt langt væk, siger politiassistent Carsten Brøgger og uddyber, at de ikke kan få en bøde for det, da loven siger, at man blot skal have redningsveste med om bord.

Kilde: TV 2 Øst

content-loader
content-loader
content-loader