Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Smukke Ylvaer mødes i Flensborg Fjord i år. Foto: Chris Gossmanns

Sejlads uden grænser - Ylva-DM sejles atter i Flensborg i 2020

Sejladserne finder sted på Flensborg Fjord på grænsen mellem Danmark og Tyskland. En grænse, der blev fastlagt efter en folkeafstemning for 100 år siden og flere gange krydses under mesterskabet.

Af Troels lykke |

Flensborg Yacht Club og Ylva-klubben arrangerer fra den 13. til den 16. august 2020 Danmarksmesterskab for Ylva-klassen.

Sejladserne finder sted på Flensborg Fjord på grænsen mellem Danmark og Tyskland, der blev fastlagt efter en folkeafstemning for 100 år siden.

Sejlads uden grænser

- For at være med til at markere jubilæumsåret for Sønderjyllands genforening med Danmark har Ylvaklubben i samarbejde med Fensborg Yacht klub besluttet, at det årligt tilbagevendende klassemesterskab i 2020 skal afholdes i Flensborg hos det danske mindretals sejlklub under mottoet ”Sejlads uden grænser”, fortæller Antje Linde, sekretær i FYC og aktiv Ylva-sejler, til Minbaad.dk.

Både danske og tyske Ylva-sejlere vil deltage med deres smukke både, der i løbet af de enkelte sejladser vil krydse den nuværende grænse utallige gange, altså en kapsejlads på grænsen.

Håber på 20 Ylvaer

Arrangøren håber på omkring 20 deltagende både, der skal kapsejle på baner, beliggende tilskuervenligt foran FYC's havn, så slagets gang fint kan følges fra molen og stranden.

Det er anden gang, at Ylva DM finder sted syd for grænsen, idet Flensborg Yacht Club tilbage i 2007 ligeledes stod som arrangør. En succes, som klubben nu gerne vil gentage.

content-loader
content-loader
content-loader