Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Der blev sejlet tæt ved mærket under sidste års DM. Foto: Peter Brøgger

Værten sprang fra – alligevel kan Spækhuggerklubben sejle sit 50. DM

Coronavirussen og de mange restriktioner fik Kvindelig Sejlklub og Sejlklubben København till at droppe jubilæumssejladsen. Nu står Hellerup klar til at overtage stævnet, der har flere dygtige DM-vindere til start.

Af Sara Sulkjær |

Et 50. danmarksmesterskab for et stort Spækhugger-felt med Kvindelig Sejlklub og Sejlklubben København som vært. 

Det var længe planen i Spækhuggerklubben, indtil arrangørerne i midten af juni så sig nødsaget til at framelde sig værtsrollen for stævnet:

- Fire måneder med usikkerhed omkring rammer og muligheder for et større stævne tærede så meget på det frivillige overskud, at de to klubber ikke så anden udvej end at melde fra, forklarer Spækhuggerklubben i en pressemeddelelse.

Mindst syv danmarksmestre til start

Men Sejlerdanmark hjælper hinanden, og i Hellerup var overskuddet intakt.  Klubben tilbød derfor at lægge hus til den kommende jubilæumssejlads. 

En sejlads, der tre uger inden starten den 21. august har tredive tilmeldte på deltagerlisten. 

På syv af bådene er mindst én tidligere danmarksmester ombord, og tilsammen repræsenterer de den øverste podieplads ved 27 af de afholdte 49 DM-stævner.

Hele fem både har samtidig komplette, tidligere vinderbesætninger.

Godtfredsen i top med flest DM-titler

Øverst rangerer Per Godtfredsen med syv DM-titler. Sejleren vandt sit første Spækhugger-DM i 1980 og sit sidste i 2005 og sejler i år med Eggert og Anker Schrøder, med hvem han tidligere har vundet to mesterskaber.

Peter Bruun, der tegnede Spækhuggeren i 1969, har selv tre titler på CV’et – i ’72, ’73 og ’83. Han sejler med de tidligere Spækhugger- og nu H-båds- sejlere Thomas Sennels og Thomas Hannibal. 

Også Jørgen og Jacob Bojsen-Møller, der primært er kendt for deres mange meritter i Flying Dutchman og 505, har en fortid i Spækhugger og er med i 2020. 

De vandt deres første DM i 1975, hvilket de gentog i 1977 og efter 40 års pause igen i 2017.

Kompensation til prototypen

Prototypen på Spækhuggeren, der blev søsat i 1969 og blev nummer to Sjælland Rundt samme år, kun slået af Paul Elvstrøm i en Soling, er ligeledes til start.

Båden er sat i stand og gen-søsat i 2018 og deltager på en dispensation med Mia, Karin og Ada fra Aarhus.

Til daglig er den skolebåd i Kvindelig Sejlklub og Sejlklubben København.

- Så et jubilæumsfelt, der trækker historien med fra første færd, og hvor der er mange, der bejler til podiepladserne - både blandt de tidligere vindere, men også blandt de mange, der tidligere har været lige ved, påpeger Spækhuggerklubben.

content-loader
content-loader
content-loader