Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Som solosejler har Alex Thomson brugt utallige timer med sine egne tanker som fornemmeste selskab. Foto: Alex Thomson Racing / Facebook

Solosejler Alex Thomsen giver otte gode isolations-råd

Briten har tilbragt utallige døgn i eget selskab i forbindelse med sine mange solosejladser. Nu deler han sine erfaringer med alle de sejlere, der er tvunget i isolation på grund af coronavirussen.

Af Sara Sulkjær |

I 2012 gik én af verdens mest populære sejlere, britiske Alex Thomson, for første gang i mål i jordomsejlingen Vendée Globe.

En sejlads, der ikke blot udfordrer sejlernes egenskaber til søs, men i den grad stiller høje krav til deltagernes mentale formåen.

Uden mandskab, journalister eller kamerafolk ombord er solosejlerne overladt til deres eget selskab flere måneder i træk.

To Vendée Globe-sejladser

Alligevel gentog Thomson den imponerede jordomsejling fire år senere, da han efter 74 dage fuldførte sit andet Vendée Globe i 2017.

Utallige døgn har den 46-årige sejler dermed tilbragt alene. Under kapsejladser og i forbindelse med de afgørende træningsture, der skal forberede deltagerne til den ultimative udfordring på den store, internationale sejlsportsscene:

- Isolation er et koncept, som Alex Thomson er alt for velkendt med, skriver teamet bag solosejleren på alexthomsonracing.com

Sine mange erfaringer fra timerne på havet i eget selskab deler Thomson nu med sejlere over hele verden. Erfaringer, som meget vel kan komme til gavn i en tid, hvor ikke blot solosejlere, men også ganske almindelige verdensborgere, må tilbringe timevis alene grundet den omfattende coronavirus. 

Thomsens otte råd

1. Adskil ensomhed og isolation

2. Vend det negative til det positive

3. Skab struktur

4. Opsæt mål

5. Ændr dit fokus

6. Husk, at det ikke varer ved

7. Vær ikke for hård ved dig selv

8. Smil

På sin hjemmeside uddyber sejleren de enkelte råd. Læs mere om dem her.

content-loader
content-loader
content-loader